З 12 серпня по 1 вересня 2015 року на Вінниччині заборонено проведення полювання на пернату дичину! (+фото)

З 12 серпня по 1 вересня 2015 року на Вінниччині заборонено проведення полювання на пернату дичину! (+фото)

12.08.15 10:55 0 672
На цьому наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Участь у засіданні взяли члени обласної комісії з питань ТЕБ та НС.

Розпочинаючи засідання Андрій Гижко зазначив: «Наше завдання – запобігти пожежам в природних екосистемах. Адже лише за попередні вихідні було зафіксовано більш ніж 200 спалахів пожеж по Вінницькій області. Від невеликих локальних пожеж до прикрих випадків досить масштабних загорянь (3-5 га), а це знищення цілого масиву лісових насаджень. Особливо такі загоряння небезпечні в хвойних лісах, де вогонь швидко розповсюджується. Тому, з 12 серпня по 1 вересня 2015 року, комісією вирішено обмежити проведення полювання на пернату дичину. Адже за даними Гідрометцентру в цей період по всій території України оголошено 5-та ступінь пожежної небезпеки, тобто навіть в тіні температура повітря досягатиме до 40 градусів по Цельсію. Це в свою чергу може призвести до самозагоряння сухої трави, окрім того, існує ризик безвідповідального поводження на природі громадян, що розводять багаття».

В ході засідання комісії директор департаменту цивільного захисту облдержадміністрації Сергій Вовченко проінформував присутніх про заходи щодо запобігання пожежам в природних екосистемах у зв'язку з оголошенням надзвичайного рівня пожежної небезпеки, що проводяться на території Вінницької області.

Так, у зв'язку з оголошенням надзвичайного рівня пожежної небезпеки, за результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила: продовжити навчання населення правилам пожежної безпеки в побуті, громадських місцях та на виробництві, систематично проводити пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів, звернувши особливу увагу на населені пункти, які примикають до лісових масивів; здійснювати контроль за вжиттям заходів із попередження пожеж в природних екосистемах; організувати проведення ремонту несправних пожежних гідрантів, забезпечити їх відповідними покажчиками.

А також уточнити: порядок організації взаємодії та залучення сил і засобів на випадок пожеж в природних екосистемах; готовність наявних пожежних формувань у сільськогосподарських підприємствах, лісових об'єднаннях та інших підприємствах; протипожежний стан місць зберігання сільськогосподарської техніки, складів зберігання паливно-мастильних матеріалів, отрутохімікатів, насіннєвого фонду тощо.

Особливу увагу Андрій Гижко звернув на зобов'язанні керівників сільськогосподарських та лісогосподарських підприємств в організації роботи з недопущення спалювання стерні та післяжнивних залишків на полях, а також застосування відкритого вогню в лісових масивах дотримання пожежної безпеки працівниками агроформувань. Адже спалювання таких відходів виробництва не лише може спричинити пожежу, але й негативно впливає на екологічний стан довкілля. Тож, перший заступник голови облдержадміністрації доручив спільно з органами державного нагляду у сфері пожежної безпеки організувати проведення навчання правилам пожежної безпеки осіб, які будуть приймати участь у підготовці та проведенні збирання врожаю. А також сприяти у забезпеченні сільськогосподарської техніки засобами пожежогасіння та протипожежним інвентарем.

Присутніми було затверджено організувати спільні патрулювання в лісових масивах із залученням правоохоронних органів, дружин юних пожежних, представників громадських організацій, особливу увагу при цьому приділити лісам, які прилягають до місць масового відпочинку громадян, хлібних масивів, населених пунктів.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ