У Рівненській області завдяки бійцям місцевої пожежної команди вдалося врятувати від знищення житловий будинок

У Рівненській області завдяки бійцям місцевої пожежної команди вдалося врятувати від знищення житловий будинок

12.08.15 08:07 0 649
7 серпня об 22:30 до Служби порятунку за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві в селі Кругле, Володимирецького району. Горіла дерев’яна літня кухня, розмірами 3х3м, крита руберойдом. Вогонь міг в будь-яку мить перекинутися на житловий будинок, що знаходився за 2 метри. За вказаною адресою негайно було направлено місцеву пожежну команду (МПК) с.Більська Воля. Відстань до місця пожежі вони подолали лише орієнтовно за 7 хвилин. По прибуттю до місця виклику бійці МПК швидко загасили пожежу, чим власне і врятували житловий будинок від знищення. Хоча невеличку будівлю літньої кухні вогонь все ж встиг знищити.

Як виявилося згодом напередодні власники топили в літній кухні металеву піч-буржуйку. А при огляді місця події було встановлено, що вона експлуатувалася із несправностями та не мала протипожежних розділок (відступок) від горючих конструкцій згідно нормативних документів. Відтак ймовірною причиною пожежі є неправильне влаштування та несправність нагрівальної печі (буржуйки).

Слід зауважити, що найближчий до с. Кругле пожежно-рятувальний підрозділ знаходиться в смт.Рафалівка на відстані більш ніж 25 км. від, в той час коли місцевим вогнеборцям з с.Більська Воля довелося подолати лише кілька кілометрів до місця пожежі. МПО в с. Більська Воля була створена лише у 2012 році, проте за час свого існування вже встигла ліквідувати не один десяток пожеж, а суму врятованого майна можна вимірювати в десятках тисячах гривень. Переваги наявності в сільській місцевості своєї МПО важко переоцінити, адже в разі пожежі чи іншої надзвичайної ситуації, не втрачається дорогоцінний час на дорогу, а відтак зменшуються обсяги збитків завдані вогняною стихією.

Місцеві пожежні команди вкрай необхідні для забезпечення оперативного і швидкого реагування на ліквідацію пожеж та інших надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути на території того чи іншого сільського населеного пункту. У Володимирецькому районі підрозділів МПО існує лише п’ять, тому роботу по їх створенню слід активно продовжувати, а громадам сіл активно долучатися до вирішення даного питання.

Володимирецький районний сектор

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на ...
Наступна новина: Хмельниччина: ...

КОМЕНТАРІ