ряд працює над спрощенням ведення бізнесу в Україні,- Арсеній Яценюк

ряд працює над спрощенням ведення бізнесу в Україні,- Арсеній Яценюк

12.08.15 08:49 0 541
"Для того, щоб бізнес розвивався краще, ми скоротили зі 143 до 84 кількість дозвільних документів, ми вдвічі скоротили різного роду інспекції і перевіряючі органи - з 56 до 28, ми скоротили кількість ліцензій з 56 до 30", - наголосив Глава Уряду України Арсеній Яценюк у "10 хвилинах із Прем’єр-міністром".

Глава Уряду підкреслив, що владою України прийняті "десятки рішень, постанов і законів, які повинні спростити ведення бізнесу, які зобов’язують владу надавати послуги безпосередньо громадянину країни і які просто дійсно змінюють життя кожного з нас".

'ін підкреслив, що саме для того, щоб захистити бізнес в Україні, створений інститут бізнес-омбудсмена: " азом з Європейським банком розвитку і реконструкції ми створили установу, до якої може прийти кожен бізнесмен, написати скаргу, в тому числі і проти Кабінету Міністрів України, і ця скарга буде розглянута і задоволена".

За словами Арсенія Яценюка, зменшення кількості перевіряючих органів, позбавлення функцій центральної влади призвело до того, що кількість державних чиновників за останніх півтора року скоротилася на 40 тисяч.

Глава Уряду підкреслив, що раніше, аби отримати довідку чи свідоцтво про право власності на нерухомість, "треба було вистояти довжелезну чергу, заплатити в середньому 300 гривень хабара і ще чекати місяцями на те, щоб ця довідка прийшла".

Уряд змінив цю систему: "Зараз таку довідку, як і виписку про дані реєстрації свого бізнесу, можна отримати он-лайн".

: .
ֲ
3 (: 0)

в