: резидент підписав Закон України «Про національну поліцію»

: резидент підписав Закон України «Про національну поліцію»

12.08.15 08:08 0 588
Президент України в присутності нових патрульних поліцейських підписав Закон України «Про національну поліцію».

Глава держави привітав представників новоствореної правоохоронної служби: «На вас дивиться вся країна. Сьогоднішній день увійде в історію України як день, коли узаконена національна поліція України». Президент нагадав, що сьогодні - рівно місяць, як відбулася презентація цієї нової служби на Софійський площі.

Під час підписання Глава держави наголосив, що «зміни в країні міцно асоціюються з українською поліцією». При цьому він відзначив: «Дуже легко щось презентувати, хоча це й потребує величезних зусиль. Дуже важко зберегти відповідність високій планці очікувань людей від поліції».

При цьому Президент позитивно зазначив високий моральний рівень і дбайливе та поважливе ставлення до громадян з боку нової поліції та наголосив на важливості залучення до особового складу патрульної служби «не лише чоловіків, які прийшли з фронту, а й жінок у формі, які демонструють, що тренування та вишкіл були недаремні».

Глава держави поділився з присутніми своїми висновками щодо впровадження ідей по реформуванню правоохоронних органів і створенню цього нового підрозділу: «Багатьом здавалося, що ті традиції, які були в міліції – хабарництво, яке, в першу чергу асоціювалося з ДАЇ, слідчими, управлінням по боротьбі з організованою злочинністю, не вдасться змінити. І тільки ви, своєю роботою, продемонстрували, що це можна зробити наполегливою працею».

На згадку про сьогоднішній день, керівник Київської патрульної поліції подарував Президенту України пам’ятне фото з присяги та презентації Національної поліції України, яке було зроблено на Софійській площі рівно місяць тому, 4 липня 2015 року. Президент розмістив це фото на почесному місці в своєму кабінеті, куди запросив патрульних після церемонії підписання.

Глава держави висловив переконання, що позитивний досвід започаткування нового підрозділу патрульної поліції в Києві буде розповсюджено в інших містах України: «Нам треба зробити, щоб якомога швидше зміни відбувалися не лише в законі, а й імплементовані на теренах української землі».

: .
ֲ
3 (: 0)

в