На міжнародному пленері у Чернівцях керамісти працюватимуть у старовинній японській техніці

На міжнародному пленері у Чернівцях керамісти працюватимуть у старовинній японській техніці

12.08.15 11:40 0 640
У Чернівцях відкрився ІІ Міжнародний пленер художньої кераміки, на який з різних куточків світу з'їхалося 15 митців, аби навчитися виготовляти вироби у японській техніці Раку. Керамістка з Осаки (Японія) Юрі Факуока добре знається на цьому і вдосконалюватиме свою техніку разом з іншими.

«Чернівці – місто з багатими культурними традиціями, – каже міський голова Олексій Каспрук. – Ми справедливо претендуємо на те, щоб називатися культурною столицею України. Тому треба вітати, коли у нас організовуються такі заходи і до Чернівців приїжджають творчі люди з багатьох країн світу».

Організатор пленеру Наталія Богомаз розповіла, що учасники працюватимуть у стародавній японській техніці кераміки, якій вже 2000 років. Такі вироби призначалися тільки для імператорських дворів, але в останні десятиліття ця техніка набирає популярності у Європі.

Дров'яну піч для роботи на пленері митці робитимуть самотужки. Свої роботи, створені у Чернівцях, майстри презентують у галереї «SweetАрт-Знання» 24 серпня, на День незалежності.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ