У Стрию відбулося народне віче "Ні - тарифному терору проти українців!"

У Стрию відбулося народне віче "Ні - тарифному терору проти українців!"

12.08.15 09:46 0 789
9 серпня 2015 року з ініціативи Стрийської міської та районної організацій Всеукраїнського об'єднання "Свобода" відбулося народне віче "Ні - тарифному терору проти українців!" від уряду Яценюка. Участь у заході взяли понад 150 стриян.

Під час акції мешканці міста мали змогу оглянути виставку зброї (кулемети, гвинтівки, пістолети, гранати), фрагменти сучасної зброї, яку використовують під час російсько-української війни (уламки мін, "градів", "РПГ" тощо) та стенд з фотографіями стрийських свободівців, які воюють на сході України.

Також свободівці за сценарієм бійця Нацгвардії Мар'яна Берездецького поставили виставу "Поклик крові", мета якої показати, що захищати Батьківщину - це надзвичайно велика честь, а ухилятись від мобілізації - ганебно.

Народне віче розпочалось з виконання українського славня та хвилини мовчання за загиблими героями "Карпатської Січі" Олега Костюка та Данила Касьяненка, а також за усіма полеглими героями у російсько-українській війні.

Учасники віча обговорили питання внесення змін до Конституції України, децентралізації, тарифів на житлово-комунальні послуги та політики щодо пасажирських перевезень у місті та області.

Зокрема, керівник Львівської обласної організації ВО "Свобода" Йосиф Ситник зазначив, що чинна влада в особі Президента та урядової коаліції у ВРУ, "протягуючи" за допомогою голосів колишніх "регіоналів" зміни до Конституції України, балансує на межі зради національних інтересів України та тих героїв, які віддали своє життя за унітарність і територіальну цілісність України. Свободівець переконаний, якщо зміни до Конституції наберуть понад 300 голосів у ВРУ то, згідно Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" Україні загрожують процеси поступової втрати незалежності, адже російським окупантам та їхнім прихвосням-терористам гарантується амністія; узаконюється режим "сприяння" для російської мови і знищення української мови; надається недоторканність депутатам, "обраним" під контролем терористів; окупанти призначатимуть керівників органів прокуратури і судів, а самі стануть "народною міліцією", підпорядкованою виключно місцевій владі, яку, ймовірно, буде обрано з колишніх ватажків загонів бойовиків; Україна має забезпечити прямі зовнішні відносини Донбасу з регіонами Росії, а це втрата фактичного контролю за кордоном з Росією; Україна зобов'язується фінансувати із держб'юджету розвиток окупованих територій.

Окреслюючи політику чинного уряду Яценюка щодо реформування системи влади та здійснення економічної і соціzльної політики, Йосиф Ситник наголосив: "Уряд Яценюка замість того, аби впродовж 1, 5 року здійснювати швидкі та ефективні реформи щодо демонтажу корумповано-олігархічної системи, проводити люстрацію, зайнятися демонополізаціэю ринків, ліквідовувати джерела отримання надприбутків олігархами та відганяти їх від "годівниці" - державного б'юджету - вирішив розпочати так звані реформи із експерименту над народом.

Маніпулюючи громадською думкою щодо вимог МВФ і по-фарисейськи використовуючи патріотичні гасла, верхівка влади вирішила залишити старі азарівські порядки і нічого не змінювати після Революції гідності, а навпаки, очолити схеми дерибану України, як і їхні попередники. Своїми передвиборчими гаслами у 2014 році, теперішні коаліціянти ввели в оману український народ, бо ухвалюють закони і рішення уряду не в інтересах громадян, а в інтересах олігархів. Так, якщо взяти до уваги, як розподілені кошти при роздрібній ціні газу, яку уряд Яценюка намалював у 7188 грн./1 тис м3 то: видобування + транспортування + постачання + розподіл складають лише 1223, 5 грн., або 17 % від тарифу. Решту від тарифу, а це 15 % - рента, 17% - ПДВ, 2, 8% - цільова надбавка, і вдумайтесь - 48 % або 3451 грн. - "накрутка" НАК "Нафтогаз". Ця накрутка потрібна, щоб покрити дефіцит НАК "Нафтогаз" у 130 млрд грн., який олігархи через тіньові схеми нагромаджували впродовж років. Зокрема, цей дефіцит сформований і за рахунок боргів олігархів за придбаний, але не оплачений ними газ. Так, Фірташ ще у 2013 році заборгував за газ понад 9 млрд грн, але через суд відтермінував його сплату аж на 20 років до 2033 року. Проте, вартість цих грошей знецінюється. З іншого боку, дефіцит формувався через те, що НАК "Нафтогаз" завжди був "безвідмовною годівницею" для всіх президентів та урядів, зокрема, із його джерел фінансувались чартерні рейси авіаперельотів чиновників, дорога оренда службового транспорту, корпоративи, захмарні заробітні плати тощо. А тепер всі ці розкоші олігархів та урядовців закладено у тарифі на газ і покладено на плечі простих українців".

Свободівець також звернув увагу стриян на те, що влада, апелюючи до світового досвіду про ринкові та світові ціни, обманює українців та доводить українські родини до зубожіння. Адже, в багатьох країнах світу та Європи діють як внутрішні, так і експортно-імпортні ціни, зокрема, на бензин, продукти харчування, а співвідношення витрат на комунальні послуги до середньої заробітної плати складає від 7, 7 % до 25 %, тоді як в Україні - 57, 3 %. Йосиф Ситник наголосив, що теперішній ліберальній владі, яка зрадила Майдан, як і колишній владі режиму Януковича, вигідні бідні люди, якими легко маніпулювати, водночас нещадно грабуючи їх.

Він також поінформував громаду Стрийщини про законодавчі та управлінські ініціативи ВО "Свобода", зокрема: газ українського видобутку має скеровуватись для побутових потреб населення; необхыдно зменшити тарифи до рівня собівартості газу українського видобутку + нормативний прибуток для розвитку підприємств газодобування і транспортування; повернути у держвласність стратегічні підприємства виробників електричної і теплової енергії, обленерго, облгази, водоканали; природні монополісті на ринку області повинні свої виробничі і фінансово-інвестиційні плани представляти на сесіях обласних рад, а також звітувати двічі на рік про їх виконання - щоб громада знала про структуру їх ціноутворення та діяльність; заборонити приватизацію державного майна, а саме: великих, стратегічних та прибуткових підприємств до виходу України з політичної кризи та закінчення так званої АТО; повернути капітали олігархів із офшорів.

Голова Стрийської міської та районної організації ВО "Свобода" Василь Бичко закликав стриян не бути байдужими та не стояти осторонь політичного, громадського життя міста та країни. Він наголосив, що в місті та районі влада абсолютно не робить ніяких зусиль для покращення добробуту своїх громадян.

"Продали все, що тільки можна. Від громади ховаються за зачиненими дверима, приміщення міської ради перетворили в "товариство з обмеженою відповідальністю". Владу потрібно міняти!" - заявив Василь Бичко.

Також під час народного віча стрияни одностайно ухвалили резолюцію, у якій вимагають відповідальності уряду Яценюка та його відставки. Віче завершилося виконанням українського духовного славня "Боже, великий єдиний".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Стаття Голови Верховної ...

КОМЕНТАРІ