В Закарпатській області у ніч на 13 серпня на Землю проллється метеорний дощ

В Закарпатській області у ніч на 13 серпня на Землю проллється метеорний дощ

12.08.15 08:35 0 570
У ніч з 12 на 13 серпня нашу планету відвідає метеорний потік Персеїди, під час піку якого небеса планети щогодини підсвічуватимуть сотні “падаючих зірок”.

Метеорний потік Персеїди, який щороку підсвічує нічні небеса в липні-серпні, вийде на максимум у ніч з середи на четвер.

Читайте також:

В Україні будують завод по випуску органічних сонячних батарей – замовлень вже є на 4 роки вперед

Падаючі зірки – метеори – являють собою невеликі частинки міжпланетної речовини розмірами від піщинок до горошин.Вони входять до земної атмосфери на швидкості близько 20 кілометрів на секунду і практично миттєво згорають, залишаючи в небі красивий яскравий слід. Персеїди – один із найбільш потужних і відомих метеорних “дощів”, він виникає, коли Земля входить до пилового сліду комети Свіфта-Туттля (109P/Swift-Tuttle).

За новими прогнозами IMO, цього року максимуму активності зорепад має досягти 13 серпня в останні години перед світанком, приблизно о 4 годині за місцевим часом. Цьогорічний зорепад буде не особливо сильним – астрономи очікують, що кожної години падатимуть близько сотні метеорів у північній півкулі, і 50 – у південній.

Для порівняння, два роки тому частота падіння Персеїд становила 124 “падаючі зірки” на годину, а 2011 року інший метеорний потік Драконіди видав 800 “падаючих зірок” на годину.

З іншого боку, цього року спостереженням за Персеїдами сприятиме те, що метеори рухатимуться по абсолютно темному небу – 14 серпня буде молодий місяць, і його світло не заважатиме світінню метеорів, інформує tsn.ua.

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Чернівці: Мобілізація. Про ...

КОМЕНТАРІ