Чернівецька область: протягом доби під час відпочинку на воді загинуло 2 людини,з них 1 дитина

Чернівецька область: протягом доби під час відпочинку на воді загинуло 2 людини,з них 1 дитина

13.08.15 09:09 0 592
Протягом 11 серпня у Чернівецькій області внаслідок необережного поводження на воді загинуло 2 людини, з них 1 дитина. Так, в селі Тисовець Сторожинецького району місцева мешканка, дівчинка 2002 року народження, разом з двома меншими дітьми відпочивали біля ставку та купалися без нагляду дорослих. В один момент чоловік, який порався по господарстві неподалік, помітив, що поруч із озером перебуває вже 2 дітей, а найстаршої дівчинки не видно. Чоловік підійшов до дітей і запитав де дитина, на що ті відповіли, що під час купання вона пірнула під воду і ще не винирнула. На пошуки тіла дитини були направлені фахівці групи водолазних робіт АРЗ СП Управління ДСНС України у Чернівецькій області, однак місцеві мешканці виявили та підняли на поверхню тіло дівчинки вже без ознак життя до прибуття рятувальників. Тіло дитини направлено на судово-медичну експертизу в Чернівці для встановлення причини смерті.

Того ж дня у Чернівцях по вул. Московської Олімпіади під час купання в річці Прут втопився чоловік 1967 року народження. Як з’ясувалося, він разом із другом відпочивали на річці у непристосованому для цього місці. Вони стрибали з берега в річку і після одного стрибка чоловік пішов під воду. Глибина річки в даному місці становить понад 2 м.. Хоч поруч на березі відпочивали багато людей, ніхто не помітив, що трапилася біда. Лише згодом друг чоловіка звернув увагу, що товариша немає. Він разом з іншими людьми почали шукати чоловіка, однак знайти його їм не вдалося, тому вони зателефонували на спецлінію 101. Для пошуку людини на місце події були направлені фахівці Чернівецької міської рятувальної станції, які обстежили дно річки і знайшли тіло чоловіка на відстані близько 30 м. від того місця, де він купався. Водолази підняли тіло загиблого на поверхню. Для встановлення причини смерті тіло чоловіка направлено на судово-медичну експертизу в Чернівці.

З початку року в Чернівецькій області внаслідок необережного поводження на воді загинуло 20 людей, з них 7 дітей. Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до людей: спекотна погода сприяє відпочинку на воді, однак при цьому не можна забувати про елементарні правила безпеки! Ніколи не відпочивайте в не призначених для цього місцях, адже там немає рятувальників, яку можуть допомогти в разі потреби. Те, що поруч відпочивають інші люди, не дає гарантії того, що у разі небезпеки вони прийдуть на допомогу. Це пояснюється тим, що під час відпочинку люди не дивляться чи комусь потрібно допомогти, а рятувальники стежать якраз за такими випадками. Пам’ятайте, що безпечніше відпочивати на воді у світлий час доби, у спокійну безвітряну погоду, при температурі води не менше +18, повітря – не нижче +24. Слід звернути увагу, що діти гинуть в тих випадках, коли поруч немає дорослих, які могли б допомогти. Тому батькам слід пам’ятати про це і слідкувати за своїми дітьми під час відпочинку, адже їхня поведінка у воді непередбачувана. Не заходьте у воду у нетверезому стані, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. Не пірнайте у воду з берега, гірки чи дерева. Будьте обережні, дотримуйтеся правил безпеки!

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Проект "Рівне. Літо. ...
Наступна новина: На Хмельниччині вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ