- Жоден причетний до стрілянини у Вінниці не був працівником прокуратури,- Вячеслав Соколовий

- Жоден причетний до стрілянини у Вінниці не був працівником прокуратури,- Вячеслав Соколовий

13.08.15 10:21 0 588
Прокурор Вінницької області В’ячеслав Соколовий під час брифінгу висвітлив питання, що стосуються резонансних подій, які сталися останнім часом на Вінниччині.

Зокрема, очільник прокуратури регіону розповів про кримінальні провадження, розслідувані за фактом стрілянини у м. Вінниці, під час якої загинуло двоє молодих людей.

"На даний час прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами умисного вбивства 2 осіб (п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України), вчинення хуліганських дій (ч. 4 ст. 296 КК України) та незаконного поводження зі зброєю (ч. 1 с. 263 КК України). Слідством уже установлені особи, причетні до скоєння цих злочинів, та затримано трьох безпосередніх учасників конфлікту.

Особі, яка вчинила вбивство двох людей, вчора (11.08.15) повідомлено про підозру. Крім того, внесено клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - зазначив В’ячеслав Соколовий.

Також він повідомив, що цього чоловіка на переведено в ізолятор тимчасового тримання.

"Слідство не має медичних документів, які б свідчили про заборону на його тримання в умовах ІТТ. Він потребує амбулаторного лікування, яке йому там можуть надати", - повідомив прокурор області.

В’ячеслав Соколовий також заперечив розповсюджену недостовірну інформацію з приводу того, що один із учасників перестрілки працював у одній із прокуратур Вінниччини. Він наголосив:" Жоден із причетних до цього злочину не був працівником органів прокуратури регіону!".

Крім того, прокурор області повідомив про обставини розслідування кримінального провадження стосовно начальника відділення ДАІ з обслуговування адміністративної території Тростянецького району УМВС України у Вінницькій області, який вчинив дорожньо-транспортну пригоду в стані алкогольного сп’яніння.

"Вінницьким міським судом задоволено клопотання прокуратури Вінницької області й правоохоронцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 97 тис грн", - зазначив В’ячеслав Соколовий.

На даний час рішення суду щодо взяття його під варту ще не набуло законної сили. Законом передбачено для цього 5 днів. Протягом цього терміну підозрюваний має право оскаржити вказане рішення чи внести визначену заставу.

Крім того, прокуратурою Вінницької області, з метою з’ясування всіх обставин події щодо можливого вчинення адміністративного правопорушення працівником прокуратури Тростянецького району, розпочато службову перевірку (розслідування). Зокрема, перевіряється ймовірність його перебування за кермом автомобіля в нетверезому стані.

Наразі, досліджуються всі аргументи та факти, яким буде надано оцінку. Й остаточну крапку у цій справі поставить суд.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У квартирі житомирянина ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ