На Вінничині рятувальники проводять роз’яснювальну роботу по попередженню загибелі людей на воді

На Вінничині рятувальники проводять роз’яснювальну роботу по попередженню загибелі людей на воді

13.08.15 12:27 0 524
12 серпня, з метою попередження загибелі людей на водоймах, вінницькі рятувальники в черговий раз провели роз’яснювальну роботу на пляжах річки Південний Буг та Вишенського озера обласного центру.

Під час рейду громадянам роз’яснювали правила безпечного відпочинку на воді, вручали тематичні листівки з рекомендаціями та правилами поводження на водних об’єктах. Бійці ДСНС на практиці показали спорядження, яке викорристовується ними у випадку порятунку людини,зокрема «кінець Александрова», рятувальне коло та «соломинку». Також було проведено імітацію порятунку людини за допомогою надувного човна.

Медики ДСНС провели показові заняття з основ домедичної допомоги, а саме, які невідкладні маніпуляції потрібно проводити в першу чергу людині, яка захлинулась водою, а також куди звертатись по допомогу.

Як показує практика, занепокоєння в багатьох випадках викликають діти та підлітки, які на час літніх канікул за часту залишені без нагляду дорослих. Тому особливу увагу в ході рейду рятувальники приділяли саме їм. Найсміливіші ж виявили неабияке бажання особисто на собі приміряти роль людини, яка опинилась у водяній пастці.

Після проведеної роботи, є певні сподівання на те, що нещасних випадків на воді поменшає. Адже основною метою навчань є і залишається

попередження нещасних випадків з травматизму та загибелі людей, що виникають внаслідок недотримання правил поведінки на водоймах.

Рятувальники вкотре нагадують громадянам, що вода, як і вогонь, помилок не пробачають!

ГУ ДСНС у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: У Львівській області за ...

КОМЕНТАРІ