Валерій Коровій: Ефективне місцеве самоврядування,активні лідери громад допоможуть відновити довіру людей до влади (+фото)

Валерій Коровій: Ефективне місцеве самоврядування,активні лідери громад допоможуть відновити довіру людей до влади (+фото)

13.08.15 14:41 0 643
Відсутність довіри до влади можна вважати базовою проблемою в державі. Відтак, всі починання влади, в тому числі запровадження змін шляхом реформ, сприймаються з недовірою. Проте, подолати це можливо. Розпочинати роботу потрібно з викорінення корупції та підвищення рівня надання адміністративних послуг. Крім того, представники влади різних рівнів мають стимулювати активність громад. Саме такі пріоритети окреслив голова облдержадміністрації Валерій Коровій, перебуваючи з робочою поїздкою у Муровано Куриловецькому районі.

«Своєрідним «містком» відновлення довіри народу до влади має стати ефективне місцеве самоврядування. На перший план мають вийти активні лідери територіальних громад, яким довіряють. Відтак почнеться відновлення довіряти до владу вцілому. І нині ми рухаємося саме в цьому напрямку» - зауважив Валерій Коровій.

Перебуваючи в Мурованих Курилівцях, керівник виконавчої гілки обласної влади взяв участь у нараді щодо соціально-економічного розвитку району за підсумками півріччя.

Голова райдержадміністрації Сергій Ладан у своїй доповіді розставив чіткі акценти на досягненнях району та завданнях, які стоять попереду.

За його словами, аграрії краю вчасно провели жнивну кампанію ранньої групи зернових. Валовий збір склав 60 тисяч тонн при середній врожайності 42 центнери з гектара. В порівняні з 2014 роком додатково намолочено 9781 т. зерна. В сільськогосподарських господарствах поголів'я ВРХ, в порівнянні з початком року, збільшилося на 286 голів і складає 2239 голів. На 60% зросло і валове виробництво молока. Крім того, за перше півріччя в господарський комплекс району вдалося залучити понад 52 мільйони гривень інвестицій.

«Радують і бюджетні перспективи, – каже голова райдержадміністрації Сергій Ладан. - Впровадження децентралізації бюджетних відносин та нової системи сплати податків і зборів забезпечило виконання бюджету району за півріччя на 143 %. При плані надходжень 8,1 мільйонів гривень, фактично надійшло власних доходів 11,5 мільйонів гривень. Тобто додатково мобілізовано до бюджету району 3,4 мільйони гривень. Із 24 бюджетів району уточнено показники по власних і закріплених доходах. Так, за січень - червень 2015 року виконали всі місцеві ради».

Спілкуючись із головами громад, очільниками підприємств та організацій, місцевим адміністративним активом Валерій Коровій основний акцент зробив на безпеці. Керівник Вінниччини зауважив, що події на Сході України поставили нові виклики. Відтак, першочергове завдання – безпека громадян. За рік, який минув створено дієздатне військо, налагоджено комунікацію та організовано територіальну оборону. Вінниччина знову першою в країні виконала план мобілізації. Однак, по деяким районам виникали певні проблеми.

«Прийнято рішення у Мурованокуриловецькому районі відновити військкомат. Його базовим завданням буде відновити облік військовозобов'язаних, віднайти тих людей, які готові добровільно стати на захист цілісності держави і піти на Схід. Ще одним, неменш важливим завданням буде робота з демобілізованими», – повідомив Валерій Коровій.

Однак, голова облдержадміністрації Валерій Коровій зауважив, що питання безпеки це і робота правоохоронних органів.

«Є Указ Президента про створення національної поліції. У вересні розпочинається набір до національної поліції Вінниці, що дозволить оновити лави правоохоронних органів. Протягом трьох місяців вся система управління МВС на Вінниччині буде переведена на поліцію. В окремих районах будуть кардинальні зміни всіх силових структур» – наголосив Валерій Коровій.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звернення начальника ...
Наступна новина: Чернівчан навчають ...

КОМЕНТАРІ