На КП “Луцькводоканал” побувала заступник Міністра екології та природних ресурсів

На КП “Луцькводоканал” побувала заступник Міністра екології та природних ресурсів

13.08.15 15:24 0 776
Заступник Міністра екології та природних ресурсів – керівник апарату Світлана Коломієць з робочим візитом перебуває на Волині. вона разом з народним депутатом Ігорем Лапіним, Луцьким міським головою Миколою Романюком побувала на КП “Луцькводоканал”, де ознайомилася з роботою підприємства. Зокрема, вона оглянула станцію водопідготовки.

Про історію підприємства, його діяльність гостям розповів директор КП “Луцькводоканал” Іван Корчук. Він зазначив, що водопровідні мережі у Луцьку - застарілі. На з 316 км мереж, 53% амортизовані та є аварійними. Вода, що виходить зі станції водопідготовки повністю відповідає санітарним нормам і правилам, але в процесі проходження через міську мережу водопроводу, дещо можливо втрачає свою якість. Міська влада в поточному році започаткувала практику заміну прибудинкових водопровідних мереж, коли робиться благоустрій прилеглої прибудинкової території. Таку заміну вже проведено на вул. Конякіна та вул. Арцеулова. В майбутньому ця практика буде продовжуватись. Крім того, в поточному році передбачено міською радою 1млн. 100 тис. грн, з цієї суми уже виділено 400 тис. грн для заміни водопровідної мережі на вул. Кравчука-Гордіюк.

Він детальніше зупинився на проекті «Модернізація технологічної системи станції водопідготовки», що почав впроваджуватись ще у 2006 році. Спочатку для його реалізації були залучені кошти підприємства, потім проект фінансувався за рахунок Державної програми «Питна вода України», на сьогоднішній день ця програма, на жаль, не фінансується. Тому підприємство шукає інші шляхи залучення коштів. Щоб завершити даний проект комунальним підприємством «Луцькводоканал» проведено обстеження всього наявного обладнання. Щоб здати об'єкт в експлуатацію на не вистачає 12,5 млн.грн. У зв'язку з цим, проект поданий в програму державного фонду регіонального розвитку - «Стратегія регіонального розвитку - Волинь - 2020».

Луцький міський голова Микола Романюк звернувся до заступника Міністра екології та природних ресурсів Світлани Коломієць з проханням посприяти у завершенні цього проекту. Також розповів, що прийнято рішення міської ради про підтримку КП «Луцькводоканал» в отриманні субкредиту для реконструкції та модернізації системи водопостачання і водовідведення міста. Це значно покращить якість водопостачання у Луцьку. Міський голова акцентував на тому, що якість питної води у місті відповідає державним стандартам України «Вода питна». Якщо говорити про відповідність європейським стандартам, то кожна країна має свої стандарти і якогось одного підходу до стандартів не існує. Разом з цим, стандарти, які діють на території України дуже наближені до європейських. Але за якістю наша вода по багатьох показниках є кращою, ніж в Європі, а по деяких дещо поступається, над чим міська влада працює і . Тож лучани вкрай рідко звертаються до міської влади з питань покращення якості питної води, але якщо таке відбувається, проби води беруть до лабораторії та перевіряють. Причинав тому, що в місті приблизно половина застарілих мереж, там немає належної циркуляції, і вода застоюється. А з очисних споруд вода виходять чистою.

Світлана Коломієць звернулася до Івана Корчука з дорученням підготувати відповідні документи щодо завершення проекту “Модернізація технологічної системи станції водопідготовки», для їх вивчення і сприяння у реалізації.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські рятувальники ...
Наступна новина: Житомирщина: одразу в двох ...

КОМЕНТАРІ