Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області застерігає

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області застерігає

13.08.15 11:22 0 562
Бережіть ліс від пожеж!

Зважаючи на суху спекотну погоду, яка встановилася на території області, підвищується ризик виникнення випадків пожеж. З року в рік, як свідчить статистика, саме в літній пожежонебезпечний період частішають випадки пожеж в лісових масивах, на торфовищах.

Переважна більшість пожеж виникла на відкритих ділянках через необережність людей у поводженні з вогнем, через неконтрольоване спалювання сміття, сухої трави на сільськогосподарських угіддях, недотримання громадянами правил пожежної безпеки під час перебування в лісових масивах.

Лісові пожежі знищують дерева і чагарники, заготовлену в лісі деревину. Через це знижуються захисні, водоохоронні й інші корисні властивості лісу, знищується флора і фауна. Окрім того, такі пожежі та загорання становлять небезпеку для життя та здоров’я людини.

Щоб запобігти виникненню пожеж в лісових масивах Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області застерігає мешканців краю утриматися від прогулянок до лісу та лісопаркових зон в період сухої і спекотної погоди.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці прощаються з ...

КОМЕНТАРІ