Начальник УДАІ Волині Андрій Бондарук:

Начальник УДАІ Волині Андрій Бондарук: "Двоколісний транспорт - не іграшка"

13.08.15 14:16 0 636
Літом на дорогах Волині збільшилася кількість мопедів і мотоциклів. Це не дивно, бо ж пересуватися таким видом транспорту зручно і вигідно.

- Але при цьому чимало водіїв двоколісної техніки нехтують елементарними Правилами дорожнього руху. Водії скутерів і мопедів та їхні пасажири часто стають учасниками ДТП: одиниці користуються шоломами, які б могли в автопригоді врятувати їхнє життя. Основними причинами трагедій стають незнання або грубе ігнорування Правил дорожнього руху та керування двоколісним транспортом у нетверезому стані, - розповів начальник УДАІУМВС України у Волинській області Андрій Бондарук.

За статистикою, протягом 2015 року державтоінспектори зафіксували 54 ДТП за участю п'яних водіїв двоколісних засобів, у яких 10 осіб загинуло та 74 отримали тілесні ушкодження. Загалом, за ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння) Кодексу про адміністративні правопорушення працівники ДАІ склали 153 протоколи на мотоциклістів та 190 – на водіїв мопедів.

- Раптова поява скутера чи мопеда на дорозі досить небезпечна, особливо коли за кермом дитина. І те, що ДТП може статися за участю неповнолітнього, іноді є виною батьків, які дали дитині покататися, - переконаний Андрій Бондарук. - Зокрема, в ДАІ зафіксували 11 ДТП за участю неповнолітніх, які керували мопедами або мотоциклами. У результатітравмовалися 18 дітей.

Державтоінспекція нагадує дорослим: не дозволяйте підліткам, молодшим 16-ти років, сідати за кермо мопеда, моторолера чи мотоцикла. Якщо у вас вдома є мотозасіб, зберігайте його так, щоби ним не могли скористатись ваші діти.

Шановні водії! Не сідайте за кермо напідпитку та використовуйте мотошоломи, адже цей засіб захисту може вберегти не лише ваше здоров'я, а й життя.

УДАІ УМВС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області під ...

КОМЕНТАРІ