Житомирщина: одразу в двох районах області відбулися громадські акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Житомирщина: одразу в двох районах області відбулися громадські акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

13.08.15 15:26 0 603
З метою ознайомлення та навчання населення основами пожежної безпеки, роз’яснення питань безпеки життєдіяльності та популяризації професії рятувальника, 12 серпня на території дошкільного навчального закладу «Сонечко», що у м. Баранівка відбулася громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Усі бажаючі мали змогу випробовувати свої сили у цікавих конкурсах на кращий малюнок з тематики «Безпечне життя – щасливе майбутнє!». Також основний акцент рятувальники зробили на проведенні роз’яснювальної роботи, спрямованої на попередженні нещасних випадків при виявленні невідомих речовин, вибухонебезпечних предметів, під час відпочинку на водоймах та природі тощо. Змагання на кращого знавця показало, що діти знають, як потрібно діяти у разі виникнення різних надзвичайних ситуацій.

Крім того, під час виставки обладнання та пожежно-рятувальної техніки, працівники ДСНС розповіли дітям, що саме такі автомобілі, в середньому по державі, виїжджають за сигналом тривоги кожні дві з половиною хвилини.

Також пристуні побачили як в бойових умовах доводиться ліквідовувати пожежі,використовуючи різні засоби гасіння. Діти мали змогу ознайомитися і з технікою та обладнанням, що використовують бійці ДСНС в різних екстремальних умовах. Зокрема, під час аварій, визволяючи потерпілих із автотранспортних засобів або завалів.

На завершення, працівники ДСНС вручили присутнім друковану і сувенірну продукцію, що містила не лише нагадування про необхідність постійно дотримуватись правил безпеки, а й знайомила їх з діяльністю оперативно-рятувальної служби.

Подібна акція відбулася також у спортивно-оздоровчому таборі «Корчагінець», що с. Троща Чуднівського району.

Проведення подібних заходів безумовно залишає свій слід у свідомості кожної дитини. І це ще раз говорить про важливість і цілеспрямованість роботи, яка проводиться підрозділами ДСНС, у справі захисту життя й здоров`я людей.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На КП “Луцькводоканал” ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ