В Житомирській області рятувальники посилюють роз’яснювальну роботу щодо попередження пожеж в лісових масивах

В Житомирській області рятувальники посилюють роз’яснювальну роботу щодо попередження пожеж в лісових масивах

13.08.15 08:04 0 595
У зв’язку з утриманням протягом тривалого часу сухої та спекотної погоди по всій Україні встановився надзвичайний п’ятий клас пожежної небезпеки, що значно підвищило загрозу виникнення пожеж в лісових масивах та торфовищах. З початку року на території Житомирщини вже зафіксовано 194 випадки загоряння лісових масивів, 6 з яких сталися лише за 11 днів спекотного серпня.

Рятувальники вживають усіх профілактичних заходів щодо недопущення пожеж в лісових масивах. До роботи залучаються засоби масової інформації, громадські організації, релігійні заклади тощо. На об’єктах із масовим перебуванням людей розміщуються листівки та експрес-інформації із застереженнями. Постійно проводяться різноманітні акції, під час яких до населення (а особливо дітей) доводяться правила безпечної поведінки під час перебування на природі.

Одним із найдієвішим методом донесення до свідомості людей необхідної інформації є безпосереднє спілкування. Тому рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з населенням безпосередньо в місцях відпочинку на природі. Один із подібних заходів відбувся 11 серпня в міському гідропарку. Надзвичайники довели до відпочиваючих статистику виникнення загорянь в лісових масивах, розповіли про небезпеку залишеного розпаленого багаття (або не загашеного недопалка) та нагадали правила поведінки під час виявлення лісової пожежі. Також населенню було вручені листівки та пам’ятки із застережливою інформацією.

Рятувальники закликають громадян бути свідомими щодо збереження «зелених легенів» нашої області. Будьте вкрай обережними у спекотну пору року під час відпочинку поблизу лісових масивів, ні в якому разі не розводьте та не залишайте без нагляду багаття, не забувайте нагадувати своїм дітям про небезпеку пустощів з вогнем та наслідки від цього. Дотримуйтесь правил поведінки у лісі!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Вінничині на присадибній ...

КОМЕНТАРІ