В Житомирській області за добу рятувальники надали допомогу лісникам у гасінні пожеж в Овруцькому та Володарсько-Волинському районах

В Житомирській області за добу рятувальники надали допомогу лісникам у гасінні пожеж в Овруцькому та Володарсько-Волинському районах

13.08.15 11:18 0 601
За минулу добу рятувальниками Житомирщини ліквідовано 24 пожежі, серед яких 8 займань сухої трави на землях запасу сільських, селищних рад. Вогнем пройдено 12,71 гектарів угідь.

Крім того, підрозділи ДСНС двічі залучалися до гасіння пожеж на території лісових масивів.

Зокрема, напруженою видалася доба для Володарсько-Волинських рятувальників. Об 11:25 за номером «101» надійшло повідомлення про займання сухої трави поблизу села Омелівка на землях запасу Краєвщинської сільської ради. Вогонь загрожував дійти до населеного пункту. Спільними зусиллями рятувальників 22-ї державної пожежно-рятувальної частини та вогнеборців лісгоспу АПК вдалося не допустити поширення вогню на житловий сектор та о 15:20 загасити палаючу суху траву на площі 4 гектари.

Одразу по тому рятувальні підрозділи ДСНС Володасько-Волинського району та відомча пожежна охорона лісгоспу АПК передислокувалися на сусідню територію. У лісовому масиві Червоноармійського лісгоспу АПК поблизу с. Попаніно горіла лісова підстилка на площі 3 гектари. На допомогу лісівникам прибули 2 пожежно-рятувальні відділення 22 державної пожежно-рятувальної частини на 28 професійної пожежної частини. Спільними зусиллями надвечір пожежа була повністю ліквідована. Причини займань наразі встановлюються.

Тричі за добу виїжджали і бійці ДСНС Овруцького району. В селах Острів та Гладковичі вони загасили пожежу сухостою на площі 1,7 гектарів. Та біля села Прилуки, де зайнялося болото та лісова підстилка, рятувальники здійснювали патрулювання вздовж лісового масиву, аби вогонь не перекинувся на населений пункт, та надавали допомогу в гасінні пожежі лісникам. Загалом до ліквідації пожежі було задіяно 9 одиниць пожежної та автотракторної техніки та 80 працівників Овруцького держлісгоспу, Словечанського лісгоспу АПК та 12-ї державної пожежно-рятувальної частини. Вдалося оперативно загасити лісову пожежу на площі 0,7 гектарів.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ