В Житомирській області рятувальники продовжують роз’яснювати населенню правила безпечної поведінки у побуті та на вулиці

В Житомирській області рятувальники продовжують роз’яснювати населенню правила безпечної поведінки у побуті та на вулиці

13.08.15 10:17 0 643
З метою запобігання виникнення пожеж та загибелі на них людей, а особливо малолітніх дітей, 10 серпня працівниками Лугинського районного сектора Управління ДСНС в області спільно з представниками правоохоронних органів провели пожежно-профілактичне відпрацювання сіл Бовсуни, Соловіївка та Діброва Бовсунівської сільської ради.

В першу чергу учасники рейду відвідували приватні житлові будинки людей похилого віку, інвалідів, самотніх-пристарілих, а також багатодітні родини. Під час заходу рятувальники перевіряли дотримання населенням правил пожежної безпеки в побуті, вручали громадянам пам’ятки з правилами безпечної поведінки та роз'яснювали необхідність бути пильними при використанні відкритого вогню, газового обладнання та електроприладів. Також надзвичайники в обов’язковому порядку нагадували селянам правила поведінки під час відпочинку біля водойма та на природі, при виявленні вибухонебезпечних предметів тощо.

Подібна робота проводиться регулярно в усіх куточках Житомирщини. Працівники ДСНС здійснюють подвірні обходи як у приватному житловому секторі, так і відвідують мешканців багатоквартирних будинків. Роз’яснюючи правила та вимоги безпечної поведінки, особливу увагу звертають на так звані соціально-неблагополучні категорії населення. Також не оминають своєю увагою дитячо-навчальні заклади та оздоровчі табори, де проводять з дітьми профілактичні уроки та бесіди, тим самим закріплюючи їх набуті знання та вміння в безпеці життєдіяльності.

Як показує досвід, подібні профілактичні заходи допомагають акцентувати увагу населення на необхідності дотримання протипожежних заходів та сприяють профілактиці пожеж і трагічних випадків на них.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ