В Житомирській області рятувальники продовжують ліквідовувати пожежі в екосистемах

В Житомирській області рятувальники продовжують ліквідовувати пожежі в екосистемах

13.08.15 12:21 0 573
Висока температура, що становилась на території області, сприяє збільшенню кількості пожеж. Лише за останню добу на Житомирщині виникло 22 загоряння в екосистемах, 19 з яких - горіла суха трава. Загалом працівники ДСНС загасили 34,69 гектарів сухостою.

Основною причиною виникнення займання є необережне поводження з вогнем. Незважаючи на велику кількість застережень, громадяни продовжують спалювати сміття, суху траву та кидати недопалки на узбіччя. Найчастіше це обертається загоранням легкозаймистих дерев’яних господарських споруд, сухих кормів та нищівними пожежами в екосистемах.

Зокрема, 10 серпня о 18:45 до рятувальників Малинського району надійшло повідомлення про займання сухої трави, на одній із вулиць районного центру. Виявили займання працівники місцевої станції технічного обслуговування. Вони намагались самотужки загасити пожежу, проте їм це зробити не вдалось. Прибули за викликом фахівці ДСНС встановили, що площа горіння становить близько 1 га.

О 20:15 зусиллями рятувальників пожежу було ліквідовано. Попередньо, загорання сталось через необережне поводження з вогнем при спалюванні сміття. Полум’ям знищено 1 га сухостою. Остаточна причина займання встановлюється фахівцями.

Зважаючи на пожежонебезпечну ситуацію, керівництво Управління ДСНС України у Житомирській області застерігає населення не використовувати відкритий вогонь у спекотну вітряну погоду та дотримуватися правил пожежної безпеки: спалювати сміття безпечніше якнайдалі від будівель та споруд, під пильним наглядом, та мати напоготові засоби пожежогасіння; не розводити багаття у вітряну погоду; осередки вогнищ необхідно обкопувати невеличким земляним валом, щоб не допустити розповсюдження вогню по сухій траві.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ