У Львівській області у Миколаєві стартував другий симпозіум скульптури

У Львівській області у Миколаєві стартував другий симпозіум скульптури

13.08.15 09:53 0 631
11 серпня в Миколаєві, що на Львівщині, за сприяння українського мистецтвознавця, депутата Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Ярослава Кравченка відбулася виїзна прес-конференція для журналістів зі Львова. Поїздка для представників ЗМІ присвячена старту другого симпозіуму скульптури. Під час мистецького заходу, упродовж 3-15 серпня 2015 року, скульптори створюють у Миколаєві казкових персонажів із покладів каменю пісковику. Скульптури до Дня незалежності України розмістять у парку 400-річчя міста. Організатори заходу – Миколаївська міська рада та ГО "Книжкова толока".

"У "творчій лабораторії" скульпторів (тобто вантажному парку) ми мали змогу побачити, яка складна і тяжка робота митця. Але тішить те, що люди в свій вільний час приїжджають і заради власного задоволення творять скульптуру, даруючи радість людям. Власне, ось ця тема цьогорічного симпозіуму "Українські народні казки" повинна повернути любов і повагу дітей до української казки. Адже ми забули про таких казкових героїв, як Котигорошко, Кожум'яка, Зайчик-пострибайчик. Ми забули про ці чисті благородні дитячі образи, які прагнуть до добра. І от власне це прагнення до цього добра із пилу, із сонячного жару й народжується на цьому симпозіумі", – повідомив Ярослав Кравченко.

Співорганізатор заходу Люба Хомчак проінформувала, що цього року участь у симпозіумі взяли митці з різних областей України: Олена Додатко з Запоріжжя, Марина Товкач з Олександрії, Наталя Лєйкіна, Василь Лев та Юрій Мисько зі Львова, Микола Лампека з Києва, Богдан Фреїв із Прикарпаття, цьогорічний випускник Національної академії образотворчого мистецтва й архітектури Віталій Протосеня, Христина Захарчук із Коломиї, Йосип Марчинський із Сімферополя. "Також долучився до симпозіуму й Арам Саліхі з Іраку, котрий останніх три роки живе в Україні", – наголосила Люба Хомчак.

Вона також зауважила, що цьогоріч скульптори обмежилися не тільки тематикою казкових персонажів. Так, до прикладу: Богдан Фреїв різьбить скульптуру Ісуса, Василь Лев – Архангела Михаїла, Йосип Марчинський робить Лебедя.

"Під час минулорічного симпозіуму тематика була вільною. Відтак, усі сім скульптур розміщені у центральному парку міста. Роботи скульпторів мають цікаві назви: "Святий Миколай", "На камені ноги мию", "Роксолана", "Поцілунок сонця", "Пам'ятник небесній сотні", "Хористка"", – розповіла Люба Хомчак.

Голова Миколаївської організації ВО "Свобода" Ігор Надольський повідомив, що 23 серпня 2015 року в парку 400-річчя міста відбудеться офіційне відкриття скульптур. "У важкий час російсько-української війни мешканці Миколаєва, прогулюючись парком, матимуть змогу поринути у казковий світ, милуючись справжньою красою оживленого каменю. Дуже важливо, що скульптури подарували людям можливість хоч на мить відволіктися від гнітючих воєнних подій в Україні", – зауважив свободівець Ярослав Кравченко.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ