У місті Рівне затримано двох працівників міліції при одержанні 4,5 тис грн хабара

У місті Рівне затримано двох працівників міліції при одержанні 4,5 тис грн хабара

13.08.15 12:03 0 548
Слідчими прокуратури та процесуальними прокурорами Рівненської області спільно із УСБ України в Рівненській області 11.08.2015 близько 23 год викрито двох дільничних інспекторів Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області, які вимагали та одержали 4,5 тис грн неправомірної вигоди.

Про це повідомив заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик.

Він додав, що за вказану суму капітан та молодший лейтенант міліції пообіцяли жителю обласного центру не притягати останнього до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки.

На цей час слідчим відділом прокуратури Рівненської області розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, вчиненої за попередньою змовою групою осіб та поєднаної із вимаганням). Проводяться невідкладні слідчі дії.

- Правоохоронців затримано у порядку ст. 208 КПК України. На момент затримання вони перебували при виконанні службових обов?язків та мали при собі табельну зброю, - повідомив прокурор. - Наразі вирішується питання про оголошення останнім підозри у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 15 серпня 2015 року ...
Наступна новина: На Хмельниччині вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ