Інформація щодо пожежі на території Зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення (станом на 07:00 13 серпня)

Інформація щодо пожежі на території Зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення (станом на 07:00 13 серпня)

14.08.15 14:16 0 729
Станом на 07:00 13 серпня продовжується гасіння пожежі між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі. Гасіння проводиться в цілодобовому режимі. Ситуація контрольована. До гасіння пожежі залучено 164 особи та 41 од. техніки, у тому числі від ДСНС 74 чол. особового складу, 14 од. техніки, 2 пожежні літаки АН-32П, вертоліт Мі-8 з водозливним пристроєм та вертоліт Єврокоптер для проведення повітряної розвідки. На гасіння пожежі авіацією ДСНС протягом 12 серпня здійснено 23 скиди води. Пожежні автомобілі здійснювали гасіння периметру пожежі, за допомогою важкої інженерної техніки прокладено мінералізовану смугу довжиною 32 км та шириною 4 метри.

Станом на 20:00 12 серпня продовжується гасіння пожежі між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі. Гасіння проводиться в цілодобовому режимі. Ситуація контрольована. До гасіння пожежі залучено 164 особи та 41 од. техніки, у тому числі від ДСНС 74 чол. особового складу, 14 од. техніки, 2 пожежні літаки АН-32П, вертоліт Мі-8 з водозливним пристроєм та вертоліт Єврокоптер для проведення повітряної розвідки. На гасіння пожежі авіацією ДСНС протягом 12 серпня здійснено 23 скиди води.

Станом на 15:00 12 серпня продовжується гасіння пожежі між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі. Гасіння проводиться в цілодобовому режимі. Продовжує працювати авіація ДСНС: здійснено вже 4 скиди води. Ситуація контрольована.

Станом на 09:00 12 серпня продовжується гасіння лісової пожежі, яка виникла 9 серпня на території комплексу лісового господарства “Чорнобильська пуща” у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення між колишніми селами Буда Варовичі та Ковшилівка на площі близько 60 га окремими осередками. До гасіння пожежі залучено 164 особи та 46 од. техніки, у тому числі від ДСНС 74 чол. особового складу, 14 од. техніки, 2 пожежні літаки та вертоліт. На гасіння пожежі авіацією ДСНС літаками протягом 11 серпня здійснено 6 скидів води.

Ситуація контрольована. На місці події розгорнуто штаб пожежогасіння, працює мобільна оперативна група на чолі з заступником начальника ГУ ДСНС у Київській області Петром Кісільовим.

Станом на 18:00 11 серпня між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі рятувальники продовжують ліквідовувати пожежу. Гасіння проводиться в цілодобовому режимі. Продовжує працювати авіація ДСНС. Ситуація контрольована.

На місці події працює оперативний штаб та оперативна група ГУ ДСНС у Київській області на чолі з заступником начальника Головного управління Петром Кісільовим.

Станом на 11:00 11 серпня продовжуються роботи щодо гасіння пожежі між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі. Загальна площа пожежі 60 га, з них 15 га – верхова. Наразі верхова пожежа ліквідована.

Авіацією ДСНС здійснено 62 скиди води на гасіння пожежі, у тому числі: літаками – 17 скидів, вертольотом – 45. За допомогою БАТ розчищено меліоративну смугу довжиною більше 18 км. Роботи по гасінню пожежі продовжуються. Всього до гасіння пожежі залучено 98 осіб та 26 од. техніки, у тому числі від ДСНС 48 чол. особового складу,10 од. техніки, 3 пожежних літаки АН-32П та вертоліт Мі-8 з водозливним пристроєм.

На території смт. Поліське триває гасіння осередку пожежі на площі орієнтовно 10 га. 10 серпня о 22 год. 05 хв. пожежу локалізовано на площі 10 га. Ситуація контрольована, продовжується гасіння окремих осередків в межах контрольованого периметру пожежі. Роботи по гасінню пожежі тривають. До гасіння пожежі залучено 30 осіб та 5 од. техніки, у тому числі від ДСНС 15 чол. особового складу, 2 од. техніки.

Пожежу лісової підстилки поблизу колишнього села Ковшилівка локалізовано на площі 32 га. Ситуація контрольована, продовжується гасіння окремих осередків в межах контрольованого периметру пожежі. До гасіння пожежі залучено 20 чол. та 5 од. техніки, в тому числі від ДСНС 5 чол. особового складу та 1 од. техніки.

Усього до гасіння осередків пожежі на території Зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення залучено 148 чол. та 36 од. техніки, у тому числі від ДСНС 68 чол. особового складу та 13 од. техніки.

Гасіння осередків пожеж здійснюється в цілодобовому режимі.

На місці події працює оперативний штаб та оперативна група ГУ ДСНС у Київській області на чолі з заступником начальника Головного управління Петром Кісільовим.

Створено та утримується в готовності резерв сил і засобів ДСНС на випадок необхідності нарощування угруповання сил чисельністю 95 чол. особового складу та18 од. пожежно-рятувальної техніки від ГУ (У) ДСНС у Київській, Житомирський областях, м. Києві та 1 Спеціального центру швидкого реагування.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ