На Хмельниччині відбулась зустріч рятувальників з представниками місії ОБСЄ

На Хмельниччині відбулась зустріч рятувальників з представниками місії ОБСЄ

14.08.15 09:41 0 632
13 серпня відбулась спільна зустріч керівництва Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області, Департаменту соціального захисту населення Хмельницької облдержадміністрації та представників місії ОБСЄ в Україні.

Під час зустрічі учасники зазначили, що в області на даний час перебуває 7124 тимчасово переміщені особи, з яких 95% з Донецької та Луганської областей, а також 5% з Автономної Республіки Крим.

Присутні проаналізували тенденцію їх прибуття на Хмельниччину та перспективи повернення в рідні домівки. Крім того, уповноважені представники місії ОБСЄ мали змогу безпосередньо поспілкуватися з внутрішньо переміщеними особами, вивчити рівень їх соціальної адаптації серед мешканців області та умови проживання.

Зокрема, керівник регіонального штабу з розміщення громадян, які переселяються з тимчасово окупованої території України та районів ведення антитерористичної операції в інші регіони Віктор Кривий зазначив, що в області цілодобово функціонує телефонна гаряча лінія, на яку переселенці мають можливість зателефонувати про допомогу. На автовокзалах міста Хмельницького та на великих вузлових залізничних станціях області створені місця тимчасового розміщення прибулих осіб. В цілодобовому режимі працюють психологи ДСНС, які щомиті можуть надати їм психологічну допомогу. Визначений порядок перевезення переселенців до місць тимчасового проживання. «Вже другий рік поспіль діти переселенців мають можливість відпочивати в оздоровчих таборах області», - зазначив Віктор Кривий.

На запитання представників місії ОБСЄ, чи буде можливість розмістити більшу кількість переселених осіб в разі загострення ситуації на сході країни, представники координаційного штабу запевнили, що така можливість існує – в області створено резерв вільних місць для розміщення переселенців.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Інформація щодо пожежі на ...

КОМЕНТАРІ