В Закарпатській області за позовом прокуратури Тячівського району до бюджету стягнуть близько 300 тис грн орендної плати за землю        

В Закарпатській області за позовом прокуратури Тячівського району до бюджету стягнуть близько 300 тис грн орендної плати за землю    

14.08.15 14:15 0 660
Господарським судом Закарпатської області задоволено позов прокуратури Тячівського району в інтересах Солотвинської селищної ради про стягнення з приватного підприємця 280 тис. грн. шкоди за фактичне використання земельної ділянки.

Як повідомив прокурор Тячівського району Степан Жовнір, в ході вивчення інформації Солотвинської селищної ради щодо повноти оформлення документів на земельні ділянки комерційного призначення встановлено, що один з приватних підприємців не сплачував орендну плату за земельну ділянку в смт. Солотвино з 2010 року.

Саме тоді Солотвинська селищна рада надала в оренду земельну ділянку в смт. Солотвино площею 0,7647 га для здійснення підприємницької діяльності на 49 років та встановила орендну плату у розмірі 5% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, що становить понад 93 тис грн в рік, однак відповідний договір підприємцем не укладено.

Крім того, за принципової позиції прокуратури Вищим господарським судом України 22 липня 2015 р. залишено в силі рішення першої та апеляційної інстанцій, якими задоволено позов прокуратури Тячівського району з аналогічних питань, поданого в інтересах Буштинської селищної ради та стягнуто з приватного підприємця збитків за користування земельною ділянкою без правовстановлюючих документів в сумі 16 тис. грн.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Інформація щодо пожежі на ...

КОМЕНТАРІ