Державна екологічна інспекція у Закарпатській області закликає всіх бути обережними при поводженні з вогнем

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області закликає всіх бути обережними при поводженні з вогнем

14.08.15 15:09 0 617
За прогнозами Закарпатського обласного гідрометцентру найближчими днями в області утримається суха та спекотна погода. Зокрема, в період до 16-го серпня на рівнинній та передгірній частині території, а також місцями у гірських долинах Закарпатської області очікується сильна спека 35-38°. На більшій частині території області висока (4-й клас) та надзвичайна (5-й клас) пожежна небезпека. В низинно-передгірних районах області посилиться атмосферна та ґрунтова засуха. Місцями спостерігатимуться суховії.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області звертається до всіх краян і закликає не допускати випалювання сухої природної рослинності та її залишків, адже полум'я вогню легко перекидається на прилеглі сільськогосподарські угіддя, лісові масиви чи житлово-господарські споруди та може призвести до надзвичайних ситуацій. До того ж випалювання стерні, сухої рослинності та її залишків призводить до забруднення атмосферного повітря, знищення місць гніздування птахів, місць перебування та знаходження тварин, усього видового складу тваринного та рослинного світу, знищує мікрофлору грунтів, погіршує їх структуру та збіднює грунти, посилює процеси водної та вітрової ерозії земель, що призводить до деградації грунтів та інших негативних наслідків.

Неухильно дотримуватись правил пожежної безпеки слід і перебуваючи на природі, щоб відпочинок був безпечним як для вас, так і для навколишнього природного середовища.

Нагадуємо, що за випалювання стерні, пасовищ, рослинності або її залишків та опалого листя відповідальність передбачена ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та складає від 170 до 204 грн. для громадян і від 850 до 1190 грн. для посадових осіб, а в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду від 204 до 680 грн. і на посадових осіб - від 840 до 1700 грн.

За порушення вимог пожежної безпеки в лісах ст.77 КУпАП передбачено відповідальність у вигляді накладення на штрафу на громадян від 17 до 51 грн. і на посадових осіб - від 51 до 170 грн., а якщо такі дії призвели до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, то від 51 до 170 грн. на громадян і від 119 до 204 грн. на посадових осіб.

Крім того, згідно ст. 245 Кримінального Кодексу України за знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу порушник може нести і кримінальну відповідальність.

Державна екологічна інспекція

у Закарпатській області

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ