В Закарпатській області у Перечині діти рятувалися від умовної пожежі та вчилися правилам безпечної поведінки

В Закарпатській області у Перечині діти рятувалися від умовної пожежі та вчилися правилам безпечної поведінки

14.08.15 16:46 0 626
Перечинські дітлахи, які нині оздоровлюються в літньому таборі «Барвінок», поєднали приємне з корисним – під час відпочинку рятувальники вчили їх правилам безпечної поведінки. 12 серпня на базі літнього табору відбулися спеціальні об’єктові протипожежні тренування, в яких взяли участь представники Перечинського районного сектора Управління ДСНС. У заході задіяли 90 людей, серед яких 65 – діти віком від 6 до 16 років.

Головними дійовими особами тренувань стали учасники добровільної пожежної дружини дитячого оздоровчого закладу «Барвінок». На очах у професійних рятувальників вони показали все, що мають робити під час виникнення пожежі: евакуювали дітей і персонал із будівлі, повідомили про загорання до оперативно-рятувальної служби та почали самостійно ліквідовувати загорання за допомогою первинних засобів пожежогасіння.

У свою чергу, вогнеборці 1-ї державної пожежно-рятувальної частини здійснили перед присутніми показовий виступ із бойовим розгортанням від пожежного автомобіля. Також бійці ДСНС продемонстрували дітям і дорослим технічне оснащення пожежного автомобіля й показали, як слід користуватися засобами захисту органів дихання.

Насамкінець рятувальники провели з персоналом й відпочиваючими інструктаж, що стосувався тем протипожежної безпеки та цивільного захисту. Зокрема, слухачам розповіли, яких правил слід дотримуватися на роботі, в побуті й під час відпочинку задля уникнення нищівної пожежі. Також присутні дізналися, як треба поводитися під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Наостанок дітлахам роздали інформаційні листівки на тему правил поведінки на водних об’єктах і в лісових масивах.

У ДСНС України

у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Результатати ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ