Волинська область: головний рятувальник області розповів про хід гасіння пожеж на торф’яниках та окреслив проблемні питання запобігання та ліквідації пожеж в екосистемах

Волинська область: головний рятувальник області розповів про хід гасіння пожеж на торф’яниках та окреслив проблемні питання запобігання та ліквідації пожеж в екосистемах

14.08.15 13:34 0 619
12 серпня начальник управління ДСНС області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук взяв участь в телепередачі «Тема дня» на каналі Волинського телебачення, присвяченій актуальним питанням сьогодення щодо забезпечення пожежної безпеки в області.

Головний рятувальник області розповів про хід ліквідації пожеж на торф’яниках, що виникли в північних районах нашої області. Зокрема, триває гасіння пожеж в екосистемах у Камінь-Каширському, Любешівському, Ратнівському, Маневицькому, Турійському та Шацькому районах, гасіння лісової пожежі продовжується поблизу сіл Копилля та Боровичі Маневицького району. Загалом для ліквідації цих пожеж залучено 15 одиниць пожежної техніки та понад 60 чоловік особового складу підрозділів державної, місцевої та лісової пожежної охорони.

Найбільша пожежа торфу зареєстрована між селами Видерта та Ворокомле Камінь-Каширського району, де на площа загорання складає понад 80 гектарів. Для боротьби із цією надзвичайною ситуацією залучено 20 працівників управління ДСНС області, 18 чоловік місцевого населення, 3 одиниці пожежної спеціальної техніки. «Силами рятувальників та за допомоги місцевого населення з початку її виникнення вдалося загасити більше 15 га, але ситуація ускладнюється сухою погодою, відсутністю достатньої кількості води для подачі її на гасіння осередків займання. Спільно з працівниками водного господарства вживаються заходи, щоб наповнити меліоративні канали поблизу пожежі завдяки перекриттю найближчої річки Цир», – проінформував Володимир Грушовінчук.

Щодо причин цих пожеж, то начальник управління ДСНС області зазначив, що до загорання торфовищ може призвести навіть невелике багаття, не загашений сірник чи недопалок. За умов спекотної погоди вітер миттю перенесе іскри на суху траву і чагарник, а вогонь легко поширюється по площі торфовища і горить навіть на глибині 1-го метра. Тому для ліквідації пожеж на торфовищах, які не були вчасно виявлені, доводиться витрачати великі матеріальні резерви та залучати значні людські та технічні ресурси. «Тому звертаюсь до всіх мешканців нашого краю: в області оголошений найвищий рівень пожежної небезпеки. Будьте вкрай обережні при поводженні з вогнем, не допустіть пожеж в екосистемах і бережіть лісові масиви від вогню», - резюмував головний рятувальник області наприкінці телепередачі.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: На Театральній ...
Наступна новина: Німецький архітектор ...

КОМЕНТАРІ