Чернівчани зможуть відслідковувати рух громадського транспорту

Чернівчани зможуть відслідковувати рух громадського транспорту

14.08.15 09:51 0 681
GPS-трекери та прилади електронного обліку пасажирів, які працюватимуть в громадському транспорті, презентували у Чернівцях. Такі пристрої в тестовому режимі вже працюють на міському автобусному маршруті №5, який обслуговує ТОВ «Денисівка-1».

«Ми прагнемо, щоб таке обладнання працювало у всіх засобах громадського транспорту і кожен чернівчанин міг слідкувати за дотриманням графіку руху автобусів та тролейбусів. Нові пристрої контролюють також пасажиропотік. Це дозволить мати об'єктивні дані для обрахунку тарифів, фіксувати порушення з боку водіїв та убезпечити від різних неприємностей пасажирів. Це перший крок до встановлення інформаційних електронних табло на зупинках громадського транспорту, коли кожен пасажир зможе бачити час прибуття транспорту і його відправлення. Це давно вже звичні речі в європейським містах. І у нас обов'язково так має бути», – сказав міський голова Олексій Каспрук.

Нову електронну систему обліку пасажиропотоку на замовлення міської влади розробило чернівецьке підприємство «Дісайд Лтд». Це абсолютно новий пристрій, з начно дешевший за аналогічні системи, які вже використовуються у Вінниці, окремих містах України та Європи. Контроль за пасажиропотоком в режимі онлайн дозволить не лише відслідковувати навантаження на маршрутах в різні години дня, а отже і коригувати графіку руху, але й знати, що відбувається в салоні в разі виникнення конфліктних ситуацій, стежити за дотриманням санітарного стану у транспортному засобі.

З вересня буде запущено мобільний додаток для гаджетів, який дозволить чернівчанам відстежувати рухна міських маршрутах усіх автобусів та тролейбусів, обладнаних GPS-трекерами. Програма працюватиме в режимі онлайн, вестиме запис даних та буде доступною на сайті міської ради.

Обладнати свої транспортні засоби GPS-трекерами, що дозволяють відстежувати пасажиропотік, міський голова Олексій Каспрук пропонує усім перевізникам, які працюють на міських маршрутах незалежно від форми власності. На його думку, це значно підвищить якість пасажирських перевезень та дозволить оптимізувати транспортну мережу відповідно до запитів чернівчан.

Під час конкурсу на визначення перевізників, які обслуговуватимуть міські маршрути, переваги надаватимуть тим підприємцям, у яких транспортні засоби обладнані сучасним системами GPS та обліку пасажиропотоку.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині зміни до ...
Наступна новина: Чернівці: Суб’єктів ...

КОМЕНТАРІ