Івано-Франківщина: рятувальники знайомили зі специфікою своєї служби учасників обласної молодіжної патріотичної науково-пізнавальної програми «Чорний ліс – 2015»

Івано-Франківщина: рятувальники знайомили зі специфікою своєї служби учасників обласної молодіжної патріотичної науково-пізнавальної програми «Чорний ліс – 2015»

14.08.15 15:48 0 604
В селі Козина Тисменицького району проводиться ІІ-ий етап ХХІІ обласної молодіжної патріотичної науково-пізнавальної програми «Чорний ліс – 2015». Саме сюди і завітали працівники Управління ДСНС в області, щоб поспілкуватися з молодими людьми, навчити їх правилам безпеки та ознайомити із специфікою професії рятувальни­ка, яка вимагає мужності та фізичної ви­т­ривалості, адже доводиться пра­цю­вати в екстремальних умовах, ризикуючи власним здоров’ям, а то й життям.

В першу чергу, рятувальники розповіли молодим людям про небезпеки, пов’я­за­ні з проведенням літніх канікул. Присутнім наголосили на дотриманні правил безпеки під час відпочинку поблизу водойм, а також роз’яснили як допомогти людині, яка терпить лихо на воді.

А потім розпочалося найцікаві­ше: демонстрація пожежно-ряту­ва­­льного спорядження та обладна­ння, а також бойового одягу, яким рятувальники користуються під час надання допо­мо­ги.

Велику цікавість у дітей викли­кало знайомство із піротехніками, адже знешкодження вибухонебезпечних предметів, які залишилися на території області з часів двох воїн, теж належить до робіт, пов’язаних з ризиком для життя, і вимагає зосередженості, мужності і високого професіоналізму. Дітям нагадали основні правила безпечної поведінки при виявленні вибухонебез­пе­чних предметів та показали піротехнічне спорядження.

Про специфіку своєї роботи розповіли і гірські рятувальники. Та найцікавіше чекало усіх попереду – гірські рятувальники натягнули крутопохилу переправу. Всі охочі мали змогу спробувати свої сили у її подоланні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині на ...
Наступна новина: На Тернопіллі прийом ...

КОМЕНТАРІ