Жителька Житомирщини втратила 10 тисяч гривень,намагаючись продати сумку через Інтернет

Жителька Житомирщини втратила 10 тисяч гривень,намагаючись продати сумку через Інтернет

14.08.15 14:47 0 612
Упродовж 12 серпня відразу 10 жителів Житомирщини звернулись до міліції із повідомленнями про шахрайства. У результаті надмірної довіри до незнайомців заявники втратили від 4 до 50 тисяч гривень. За всіма фактами розпочато кримінальні провадження.

У смт. Брусилів 43-річна жінка планувала продати через відомий сайт непотрібну сумку. Після спілкування з нібито потенційним покупцем з банківського рахунку заявниці було знято понад 10 тисяч гривень. Про ці обставини жінка розповіла працівникам міліції, виявивши згодом зникнення грошей. Також з'ясувалось, що заявниця двічі спілкувалась з якоюсь жінкою, якій і повідомила конфіденційні відомості про власний рахунок.

Житель обласного центру звернувся 12 серпня до міліції із повідомленням про ошуканство на 47,5 тисяч гривень. Чоловік збирався придбати через Інтернет-мережу дизельне пальне, для чого провів телефонні перемовини з продавцем, знайомим лише віртуально. Перерахувавши обумовлену суму наприкінці липня, за два тижня так і не дочекався поставки пального – з тим і прийшов до міліції.

Ще одна житомирянка довірилась незнайомці, яка назвалась працівником банку і під цим приводом випитала у жінки персональні відомості. За кілька годин заявниця отримала смс-сповіщення про зняття з рахунку понад 4 тисяч гривень.

У Бердичеві та Житомирі двоє громадян повірили у байку про вчинення їх родичами дорожньо-транспортних пригод та необхідність сплати певних сум працівникам міліції для непритягнення до відповідальності за скоєне. Житель Бердичева особисто передав посереднику шахраїв 3,5 тисячі гривень, а жителька обласного центру віддала незнайомцеві від ошуканців 18 тисяч гривень та 100 доларів США.

Нині, як повідомив начальник УМВС України в Житомирській області Валерій Рудик, за всіма фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Міліцією проводяться необхідні заходи для встановлення осіб шахраїв та притягнення їх до відповідальності.

Водночас правоохоронці вкотре застерігають: не збагачуйте ошуканців через власну довірливість. Усі описані схеми шахрайств давно відомі, але від того не менш поширені. Будьте обережними у фінансових питаннях. Не повідомляйте незнайомцям жодних конфіденційних даних, тим більше у телефонних розмовах. Використовуйте системи післяоплати у разі придбання товарів через Інтернет. Пам'ятайте, що жодних уточнень відомостей про клієнтів працівники банків по телефону не проводять, а вимагання хабара за непритягнення до відповідальності за вчинення ДТП – всього лише розкручений алгоритм шахрайства, а не реальна ситуація з вашого життя.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДТП на Волині: підвода ...
Наступна новина: На Вінничині за п’ять днів ...

КОМЕНТАРІ