Чернівці: Суб’єктів підприємницької діяльності закликають дотримуватись Правил благоустрою

Чернівці: Суб’єктів підприємницької діяльності закликають дотримуватись Правил благоустрою

14.08.15 10:03 0 675
З метою створення в місті Чернівцях здорового конкурентного середовища і рівних умов для провадження торговельної діяльності для всіх суб'єктів господарювання міською радою проводяться заходи з ліквідації торгівлі у невизначених для цього місцях.

Для підвищення результативності таких заходів, робочою групою з ліквідації стихійної торгівлі, створеної розпорядженням міського голови від 24.06.2014р. №198-р. у складі працівників департаменту економіки міської ради, районних в місті рад, із залученням працівників райвідділів УМВС України в Чернівецькій області проводяться опрацювання осередків стихійної торгівлі, згідно затверджених графіків. Представники робочої групи проводять роз'яснювальну роботу щодо недопущення порушень Правил торгівельного обслуговування населення, на порушників складаються адміністративні протоколи за торгівлю у невстановлених місцях.

Разом з тим, районними в місті Чернівцях радами до відома суб'єктів господарювання, на прилеглій до закладів яких території розміщені осередки стихійної торгівлі, доведено вимоги Тимчасових Правил благоустрою м.Чернівців, затверджених рішенням 60 сесії міської ради VІ скликання від 03.02.2015 року №1489, в частині недопущення несанкціонованої торгівлі з рук на прилеглій до закладів торгівлі і надання послуг території та відповідальності за їх порушення, відповідно до ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Враховуючи викладене вище, звертаємо увагу суб'єктів господарювання, що відповідно до вимог п. 4.3. Тимчасових Правил благоустрою м.Чернівців, затверджених рішенням 60 сесії міської ради VІ скликання від 03.02.2015 року №1489, всі підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, громадяни – суб'єкти підприємницької діяльності та громадяни зобов'язані здійснювати щоденне прибирання прилеглих і закріплених територій, підтримувати належний санітарний стан впродовж всього встановленого режиму роботи і не допускати несанкціонованої торгівлі з рук на прилеглій території. Відповідно до ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, невиконання цих вимог (в тому числі допущення несанкціонованої торгівлі на прилеглій до закладу території) тягне за собою адміністративну відповідальність і накладення на суб'єкта господарювання штрафу в розмірі до 1700 грн.

Станом на 10.08.2015 року на підприємців, що допустили несанкціоновану торгівлю на прилеглій до закладу території, Шевченківською районною в місті радою по ст.152 адміністративного Кодексу України складено 6 адміністративних протоколів.

Робота з ліквідації стихійної торгівлі та дотриманню Тимчасових Правил благоустрою м.Чернівців продовжуватиметься робочою групою у складі працівників департаменту економіки міської ради, районних в місті рад із залученням працівників райвідділів УМВС України в Чернівецькій області.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівчани зможуть ...
Наступна новина: Прокуратура повідомила про ...

КОМЕНТАРІ