Німецький архітектор розповів чернівецьким будівельникам та проектантам,як будувати енергозберігаючі будинки

Німецький архітектор розповів чернівецьким будівельникам та проектантам,як будувати енергозберігаючі будинки

14.08.15 13:43 0 645
В міській раді зібрались чернівецькі проектанти та будівельники, аби поспілкуватись з архітектором з Німеччини, експертом проекту «Енергоефективність в громадах» Маріо Бодемом. Його досвід в галузі енергозбереження є дуже цікавим і повчальним. Крім того, Маріо Бодем проектує і будує пасивні будинки (енергозберігаючі) в різних країнах світу і є дуже відомим спеціалістом в своєму місті Нюрнберзі. Міський голова Олексій Каспрук звернувся до учасників зустрічі і поінформував їх про міжнародні інвестиційні проекти, які реалізовуються в Чернівцях.

«Ми маємо вирішити дуже важливі задачі для Чернівців. В рамках проекту по енергозбереженню в будівлях бюджетної сфери інвестиції сягають 9 млн.євро, готується техніко-економічне обґрунтування реконструкції системи теплопостачання (це інвестиційний проект з European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) на 16 млн.євро), модернізація системи водопостачання міста в рамках міждержавної угоди також передбачає значні фінансові інвестиції. У нас немає досвіду освоєння таких значних коштів і тому ми потребуємо допомоги і порад фахівців, які і приїжджають до нас, діляться досвідом і допомагають нашим спеціалістам порадами. Я впевнений, що саме чернівецькі будівельні організації, а не з сусідніх областей, будуть впроваджувати в місті всі ці проекти, можливо, для цього треба буде подумати про об'єднаня підприємств, бо на нас чекають дуже великі об'єми робіт. Але ми повинні зробити все прозоро, ефективно, якісно і вчасно.

Впевнений, що всі, хто прийшов на зустріч з німецьким фахівцем, почують для себе багато нового і цікавого, візьмуть на озброєння досвід наших партнерів», – сказав Олексій Каспрук.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ