Внаслідок бюджетної децентралізації казна Тернополя додатково отримала надходжень 95 мільйонів,а витрат - 179 мільйонів

Внаслідок бюджетної децентралізації казна Тернополя додатково отримала надходжень 95 мільйонів,а витрат - 179 мільйонів

14.08.15 17:20 0 647
На останньому засіданні виконавчого комітету було затверджено проект змін до бюджету міста на 2015 рік та рекомендовано винести його на затвердження чергової сесії міської ради. У проекті бюджету пропонується збільшити дохідну частину бюджету на 52 600 млн. гривень, які будуть розподілені на усі бюджетні галузі.

«Із цієї суми найбільші витрати - це на заробітну плату працівників бюджетних установ (більше 32 мільйонів гривень) та оплату енергоносіїв у цих закладах (майже 1,5 мільйони гривень), - розповідає міський голова Сергій Надал. - Ці кошти ми могли б використати на проведення ремонтних робіт у Тернополі. Загалом, цього року на капремонт у місті виділили 26 мільйонів, у той час як ще 34 мільйони повинні витратити на заробітні плати лікарям і вчителям. Адже діючий уряд не справляється зі своїми обов’язками і на наші звернення щодо виплати заробітної плати цим працівникам отримуємо постійні відмови із тим, що потрібно проводити оптимізацію, скорочення».

Проте міський голова додає, що міська рада належно забезпечить виплату зарплат вчителям та лікарям.

Також у проекті бюджету заплановано додатково виділити майже 400 тисяч для придбання безкоштовних медикаментів, більше 200 тисяч для реабілітації та лікування учасників АТО, більше 300 тисяч на проведення капітальних ремонтів у медичних закладах, майже 450 тисяч гривень управлінню соцзахисту для надання безготівкової адресної допомоги тернополянам. Також 800 тисяч для оплати харчування дітей у дитсадках, 300 тисяч на утримання двох нових садочків, кошти на проведення поточного та капітального ремонтів у місті, на придбання тролейбусів, будівництва нових тролейбусних ліній і т.д.

«Додатково міська рада виділить 1 мільйон 400 тисяч гривень на придбання підручників для учнів 4-7 класів, - додає Сергій Надал. - Адже ми отримали листи від уряду та адміністрації, у яких вказано віднайти на ці потреби кошти».

Варто зауважити, що у результаті бюджетної децентралізації казна Тернополя додатково отримала лише 95 мільйонів гривень надходжень, а витрат - 179 мільйонів.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Попередження про ...
Наступна новина: Львівська область: протягом ...

КОМЕНТАРІ