Волинська область: протягом останніх двох діб вдалося загасити 12 га пожежі на торф’янику в Камінь-Каширському районі

Волинська область: протягом останніх двох діб вдалося загасити 12 га пожежі на торф’янику в Камінь-Каширському районі

18.08.15 11:11 0 702
Триває гасіння пожежі на торф’янику в урочищі Довге між селами Ворокомле та Видерта Камінь-Каширського району Волинської області. Протягом 15-16 серпня завдяки зусиллям рятувальників, працівників водного, лісового господарства, місцевого населення, за допомоги органів місцевої влади вдалося ліквідувати горіння торф’янику на площі 12 га. Ліквідація горіння здійснюється за допомого води з пожежних стволів, що подається до осередків загорання потужними насосними станціями служби «101».

Для недопущення розповсюдження вогню по площі в напрямку с. Видерта за допомогою екскаватора створено захисну меліоративну канаву, яку заповнили водою з річки Цир. Цей канал дозволить також значно скоротити відстань від водо джерела та місця пожежі.

Станом на 08:00 17 серпня вирито 1,5 кілометри каналу глибиноюприблизно 2,5 метри.

На місці пожежі розгорнуто зведений загін управління ДСНС області. Для забезпечення локалізації пожежі залучені: 31 чоловік з числа особового складу апарату управління та найближчих рятувальних підрозділів, близько 10 чоловік від управління водного господарства та лісового господарства області, допомагають більше 20 мешканців з навколишніх сіл.

Гасіння пожежі здійснюється за допомоги 6-ти одиниць основної та спеціальної пожежної техніки, в тому числі: 2 пожежні автоцистерни ємністю по 2,5 та 8 тонн води, дві пожежні насосні станції ПНС-110 продуктивністю подачі води по 100 л/с, 2 рукавні автомобіля, а також 4 переносних мотопомпи.

Спеціальна техніка залучена з ДПРЧ-8 м.Камінь-Каширський, ДПРЧ-4 м.Ковеля, частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону (м.Луцьк).

Гасіння пожежі триває і перебуває на постійному контролі керівництва Управління ДСНС області.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: «Від Заходу до Сходу – одне ...

КОМЕНТАРІ