Житомирщина: рятувальники провели майстер-клас під гаслом «Безпечне місто – безпечна дитина»

Житомирщина: рятувальники провели майстер-клас під гаслом «Безпечне місто – безпечна дитина»

18.08.15 08:40 0 677
15 серпня у Бердичівському міському парку імені Т. Шевченка рятувальники спільно із громадською організацією «Воскресіння» у рамках громадської Акції «Запобігти. Врятувати. Допомоги» провели майстер-клас під гаслом «Безпечне місто – безпечна дитина».

На відкриття акції завітали понад 200 чоловік: школярі, студенти, рятувальники та просто відпочиваючі сім’ї.

Майданчик біля атракціонів прикрасили яскраві дитячі ілюстрації на протипожежну тематику, які були виконані учасниками конкурсу малюнку на асфальті. Фантазії малюків не мали меж. Переможці конкурсу були відзначені заохочувальними призами.

Під час наступного етапу свята присутні мали змогу ознайомитись із пожежно-технічним обладнанням та бойовим одягом, що є на озброєнні пожежної частини міста і використовується пожежними-рятувальниками як для гасіння пожеж, так і для звільнення людей з-під завалів, під час аварій, ДТП тощо.

Вогнеборці Бердичівського підрозділу ДСНС продемонстрували свою роботу на практиці, під час гасіння різного роду пожеж.

Діти з особливим задоволенням приміряли форму рятувальника і намагалися відчути себе в ролі пожежного. Не залишилися байдужими і дорослі, які з великим інтересом спостерігали за чіткими і злагодженими діями пожежних-рятувальників. Люди з великим інтересом розпитували у рятувальників про техніку і різноманітне спецобладнання. Захоплення в очах дітей «запалювало» всіх позитивною енергією.

- Подібні заходи проводяться не тільки з метою навчання дітей правилам безпеки, а й для залучення молоді до професії рятувальника. Саме в такому віці, у дітей формуються характер, погляди на життя, почуття відповідальності, – зазначає начальник Управління ДСНС в області Ігор Нікітчук.

На завершення заходу усі бажаючі та учасники Акції отримали від організаторів прапорці із символікою ДСНС та пам’ятні сувеніри.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ