«Від Заходу до Сходу – одне українське майбутнє» Звернення голови обласної ради Василя Хомінця до органів місцевого самоврядування,громадських та релігійних організацій,суб’єктів господарської діяльності,керівників вишів та директорів шкіл,волонтерів

«Від Заходу до Сходу – одне українське майбутнє» Звернення голови обласної ради Василя Хомінця до органів місцевого самоврядування,громадських та релігійних організацій,суб’єктів господарської діяльності,керівників вишів та директорів шкіл,волонтерів

18.08.15 11:13 0 668
Шановні тернополяни!

Нашим співгромадянам на Луганщині, а саме учням, потрібна допомога. Через бойові дії проросійських найманців знищені не лише приміщення шкіл, дитячих садків, шкіл-інтернатів, дитячих будинків, а й усе майно. Напередодні 1 вересня луганським школам потрібні художня, пізнавальна література для шкільних бібліотек, парти, шкільні дошки, обладнання, приладдя – словом, усе необхідне для початку та звичайного перебігу навчально-виховного процесу в освітніх закладах Луганщини.

На підконтрольних Україні територіях проживає чимало вимушених переселенців, серед яких тисячі дітей шкільного віку. Залишивши усе нажите у рідних селах чи містах, ці родини опинилися у складному матеріальному становищі. Дітям з таких сімей, а також учням зі шкіл-інтернатів, дитячих будинків необхідні зошити, щоденники, канцелярські товари – повний набір для шкільного ранця.

Вкрай необхідні навчальним закладам і продукти харчування – крупи, борошно, макаронні вироби, овочі та фрукти.

Тернопільська обласна рада розпочала формування великого гуманітарного вантажу для потреб луганських дітей.

Звертаюся до органів місцевого самоврядування, громадських та релігійних організацій, суб'єктів господарської діяльності, керівників вишів та директорів шкіл, волонтерів – об'єднаймося навколо формування цієї допомоги для наших луганських співвітчизників, для дітей. Вони повинні побачити та відчути, що мешканці Заходу переймаються їхніми проблемами і не залишають їх напризволяще у скруті.

Протягом травня мешканці Тернопільщини уже зібрали понад 4 тисячі книг у рамках акції «Українська книга – Донбасу». Уся ця література буде доставлена за призначенням як гуманітарна допомога. Однак – це крапля від потреби.

Закликаю мешканців області допомогти юним луганчанам, виявити жертовність та розуміння ситуації.

Від Заходу до Сходу будуймо одне українське майбутнє!

Водночас, звертаюся до власників вантажних автомобілів – для транспортування гуманітарної допомоги потрібне авто вантажопідйомністю 15-20 тонн. Телефон – 43-11-16 (приймальня голови обласної ради).

Голова тернопільської обласної ради Василь Хомінець

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина: за добу,в ...

КОМЕНТАРІ