З ініціативи ВО "Свобода" у селищі Торчин Луцького району відкрили пам'ятник воякам УПА

З ініціативи ВО "Свобода" у селищі Торчин Луцького району відкрили пам'ятник воякам УПА

18.08.15 11:19 0 698
З ініціативи фракції ВО "Свобода" в Луцькій районній раді в селищі Торчин Луцького району Волині 16 серпня 2015 року відкрили та освятили пам'ятник загиблим воякам УПА. Пам'ятник зведено на місці масових катувань та розстрілів українських повстанців у 40–50-х роках ХХ століття з селища Торчин і навколишніх сіл.

Чин освячення пам'ятника, на якому викарбувані імена більше двох десятків повстанців, які вдалося встановити, здійснили священики УПЦ Київського патріархату. Заступник голови Луцької районної ради свободівець Вадим Веремчук, депутати обласної та районної рад від ВО "Свобода", вояки Братства ветеранів ОУН-УПА імені Клима Савура, громадські активісти поклали до підніжжя пам'ятника вінки та квіти. Хор "Посвіт" виконав низку повстанських і стрілецьких пісень.

Присутній на урочистостях перший заступник голови Волинської обласної ради свободівець Олександр Пирожик подякував громаді та депутатам районної ради, що підтримали свободівську ініціативу і віднайшли кошти на спорудження пам'ятника землякам-упівцям. "Кажуть, війна не завершується доти, доки не буде пошанований останній її солдат. В умовах російсько-совєцької окупації подібні святі місця не могли бути облаштовані, а українські герої – належно пошановані. Лише в останні десятиліття українці стали позбуватися більшовицьких мітів і тверезо оцінювати героїку минулої війни, у наших жилах потекла кров загиблих героїв. Україна спробувала скинути з себе московські кайдани, і наш відвічний ворог із Кремля знову розпочав проти нас війну. Знову проливається жертовна кров українських вояків, які боронять від ворога свою землю, свої родини, свою історію", – зазначив перший заступник голови Волинської обласної ради свободівець Олександр Пирожик.

"Боротьба триває не лише на фронті. Вона триває і всередині країни – проти внутрішніх окупантів, які не хочуть змін системи влади, не проводять люстрації та реформ і продовжують підігрувати олігархам, які й далі обкрадають народ, отримуючи надприбутки, аби перед виборами вкотре купити зубожілий люд гречкою. Мусимо переконати земляків більше не вестися на їхні обіцянки, не продавайтеся за гречку, бо це – зрада тих героїв, які віддали свої життя за волю України. Вони і не думали про власні блага, відмовилися від статків і благополуччя своїх сімей і родин заради майбутніх поколінь. Вони мали в серцях святу віру в те, що вільна, незалежна, заможна й могутня Україна таки постане", – додала у своєму виступі голова фракції ВО "Свобода" в Луцькій районній раді Марія Пивовар.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: за добу,в ...
Наступна новина: Закарпаття: за результатами ...

КОМЕНТАРІ