На Вінниччині пам'ять Великого Кобзаря увіковічнив ще один постамент (+фото)

На Вінниччині пам'ять Великого Кобзаря увіковічнив ще один постамент (+фото)

18.08.15 11:49 0 645
Нещодавно у с. Летківка Тростянецького району перший заступник голови Тростянецької райдержадміністрації М.В. Оліянчук та заступник голови райдержадміністрації В.Г. Задорожний взяли участь у відкритті пам'ятника Т.Г. Шевченку.

У заході також взяли участь представники районних товариств УРК з районів області, сільський голова Л.І. Драпак, жителі громади, комунальні ЗМІ району.

Ініціаторами встановлення пам'ятника великому Кобзарю став Летківський осередок УРК, який очолює М.В. Прус (голова районного товариства УРК, полковник УРК).

Варто відзначити, що у районі це друге погруддя присвячене великому поету, генію українського народу (перше знаходиться у селі Ілляшівка). Адже Тарас Григорович Шевченко все своє життя присвятив служінню ідеї національного та соціального визволення трудящих. Без його імені не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. Його творчість невмируща. Життя Кобзаря можна вважати справжнім подвигом у мистецтві, бо він віддав усі свої сили, щоб врятувати український народ, українську культуру та відкрив перед ними шлях у майбутнє. З плином часу все більше переконуєшся, що поезії нашого Кобзаря — то одкровення, які він висловив на адресу минулих, сучасних і прийдешніх поколінь українців. І не одне покоління українців звіряє своє життя іменем і творчістю Кобзаря.

В ході заходу священнослужителями Тростянецької та Летківської УПЦ КП було освячено пам'ятник Кобзаря.

Усіх, хто був причетний до організації заходу та встановлення пам'ятника було нагороджено подяками районного товариства УРК.

В рамках відкриття пам'ятника аматори Тростянецького РБК та Летківського СБК подарували усім присутнім святковий концерт.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині відбулася ...
Наступна новина: Чернівці: Пенсії «у ...

КОМЕНТАРІ