На Рівненщині учительці,яка травмувала ученицю,суд виніс вирок

На Рівненщині учительці,яка травмувала ученицю,суд виніс вирок

18.08.15 08:37 0 615
Інцидент трапився у загальноосвітній школі села Білів Рівненського району в квітні цьогоріч. Педагог під час уроку вдарила 13-річну ученицю кульковою ручкою у руку. Вчителька у скоєному не зізнавалася. Однак суд визнав її винною та призначив 850 гривень штрафу.

Міліцію до школи викликав директор. Слідчо-оперативній групі потерпіла дівчинка пояснила, що вчителька надто тихо пояснювала тему заняття, тому деякі учні пересіли на першу парту. Одна з дівчаток підсунула парту ближче до вчительського столу і вона перехилилася. Педагога це роздратувало, вона схопила ручку і вдарила нею в руку учениці. Першу допомогу надала медсестра навчального закладу, а потім дитина звернулася до місцевого фельдшерсько-акушерського пункту.

Викладач не визнавала своєї вини, утім однокласники підтвердили факт скоєного неправомірного вчинку.

— За фактом умисного нанесення легких тілесних ушкоджень відомості було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України, — повідомив тимчасово виконуючий обов'язки начальника Рівненського РВ УМВС України в Рівненській області Володимир Мамай. — Після отримання результатів судово-медичної експертизи слідчий райвідділу повідомив вчительці про підозру у скоєнні злочину, тому кримінальне провадження невдовзі було скеровано до суду.

Навіть на судовому засіданні жінка не зізнавалась у скоєному та пояснила, що не завдавала удару ручкою учениці, а синяк на пальці потерпіла намалювала собі олівцем. До того ж, за словами обвинуваченої, дівчинка погано поводила себе під час її уроків, ставилась до неї без належної поваги і того дня на уроці школярка хитала учительський стіл, чим заважала проводити урок, поводила себе зухвало, на зауваження не реагувала.

Утім, увесь педагогічний колектив, директор школи та представник потерпілої дівчинки зазначили, що у школі неодноразово виникали інциденти за участю цього педагога, під час яких вона могла вдарити учнів.

Ураховуючи те, що жінка має двох неповнолітніх дітей, суд призначив їй покарання у виді штрафу у розмірі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 850 гривень. Окрім цього, відповідно до наказу районного відділу освіти вчительку звільнили із займаної посади.

Марія ЮСТИЦЬКА,

Рівненський РВ УМВС

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Цьогоріч до ...
Наступна новина: Житомирщина: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ