Чернівці: Пенсії «у конверті» не буває

Чернівці: Пенсії «у конверті» не буває

18.08.15 11:52 0 647
Говорять, що гроші бувають білими (у касовій відомості), чорними («у конвертах») та з відтінками сірого. «Чорний» спосіб отримання грошей має для найманого працівника лише одну перевагу, та й та сумнівна: працівник уникає оподаткування.

За цей невеликий виграш потім доведеться розплачуватися у потрійному розмірі, адже якщо офіційно робітник ніде не працює, йому не зараховується трудовий стаж, він не має гарантованого розміру зарплати і ніяких соціальних гарантій. «Конвертована» зарплата позбавляє працівника права на відпустку з вагітності та пологів, на оплату листа непрацездатності, на дострокову пенсію за умови роботи в шкідливих умовах, вихідних та святкових днів, права не залучатися до наднормових робіт без бажання найманого працівника. Він залишається осторонь від права на охорону праці та соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Протягом семи місяців цього року працівниками ДПІ у м. Чернівцях проведено 25 перевірок суб'єктів господарювання – юридичних осіб з питання нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб. За результатами перевірок донараховано майже 600,0 тис. грн. податку на доходи та штрафних санкцій.

Крім того, було проведено 12 перевірок по питанню виплати заробітної плати «в конвертах», за результатами яких додатково донараховано близько 100,0 тис. грн. ПДФО, ЄСВ та військового збору.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях з метою упередження випадків виплати заробітної плати нижче законодавчо встановленого мінімального рівня, співпрацює з органами місцевого самоврядування, запрошуються на постійні комісії керівники підприємств, де працівникам нараховуються (виплачуються) доходи нижче законодавчо встановленого розміру.

Радимо працівникам, які отримують зарплату в “конверті, задуматися над тим, що пенсії в “конверті” не буде. Працівникам необхідно подбати про свою соціальну захищеність. Кампанію з перетворення «чорної» зарплати на «білу» та узаконення трудових відносин з працедавцем необхіднопочинати з вимоги до працедавця оформити з ним трудовий договір.

Просимо небайдужих громадян повідомляти про випадки порушень трудового законодавства. Чекаємо письмових звернень за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині пам'ять ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ