Площу авіаторів у Чернігові відкрили професійні пілоти

Площу авіаторів у Чернігові відкрили професійні пілоти

18.08.15 08:06 0 587
Чернігівське вище військове авіаційне училище льотчиків – найпотужніша і найіменитіша льотна школа на теренах колишнього СРСР. Але здобутки училища, як і країна, в якій воно було створене – вже історія. Щоб увічнити славу випускників та всіх авіаторів, причетних до чернігівської школи, урочисто відкрито Площу авіаторів – біля монументу військового літака МіГ-21 на вулиці Стрілецькій.

Випускники ЧВВАУЛу – герої Союзу та України, льотчики, космонавти, випробувачі й керівники. Понад вісім тисяч льотчиків-винищувачів, серед яких тринадцять космонавтів, вимуштрувало чернігівське училище. «Навіть в останні роки роботи ЧВВАУЛ вражав масштабом», – пригадує колишній курсант училища, голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч. «Уявіть, навчання одного пілота коштувало бюджету близько 4500000 радянських рублів, – таким чином голова ОДА відповів журналістам на питання, чи є перспектива відновлення училища. – Тому, – продовжив голова, – у такому вигляді училища вже точно не буде. Але ми плекаємо надію на відновлення військової авіації на Чернігівщині. Для цього лобіюємо це питання на рівні Києва і активно співпрацюємо з Державним науково-випробувальним центром, який минулоріч переїхав із Феодосії до Чернігова», – сказав голова ОДА.

Для участі у відкритті Площі авіаторів, урочистому шикуванні та зустрічі випускників до Чернігова прибули більше сотні пілотів-випускників із п‘ятдесятих до дев'яностих років минулого століття. Офіцери-екс-керівники училища, ветерани і просто випускники по-чоловічому раділи зустрічі та згадували часи, коли їм відкривалося небо. Хоча стан справ у галузі військової авіації дає не багато підстав для гордості, проте пілоти вірять у перспективу. А ті з них, хто зараз інструктує молодь, запевняють: наші хлопці повні запалу і снаги, школу не втрачено, а отже – майбутнє є.

За інформацією прес-служби облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Крепление ленты на ...
Наступна новина: ДСНС України закликає ...

КОМЕНТАРІ