Напередодні Дня Незалежності України в Архикатедральному соборі молитимуться за здоров’я учасників АТО

Напередодні Дня Незалежності України в Архикатедральному соборі молитимуться за здоров’я учасників АТО

18.08.15 09:27 0 610
Ініціативу проведення спільної молитви за здоров'я учасників АТО закликав підтримати представників усіх церков області голова Тернопільскої облдержадміністрації Степан Барна під час засідання Ради церков та релігійних організацій. Богослужіння відбудеться напередодні Дня Незалежності України 19 серпня в Архикатедральному соборі, початок – о 10:00.

«Це має бути спільна позиція усього духовенства області, - зазначив Степан Барна. – Я дякую священнослужителям за підтримку армії, за супровід військовослужбовців у зоні АТО, за матеріальну допомогу, яку ми разом організовуємо та відправляємо на фронт. Голос духовних наставників має велику силу для боротьби за утвердження нових принципів та зламу старої системи. Наша область перша за показниками виділених земельних ділянок учасникам АТО, це понад 500 ділянок, які отримали демобілізовані військовослужбовці. Ми спільно з фіскальними службами виїжджаємо на місця і вивчаємо законність процедур виділення земель. Також військовослужбовці безкоштовно позачергово отримують медичну допомогу та медико-психологічну реабілітацію у закладах охорони здоров'я області. Ми відчуваємо вагому підтримка духовенства під час впровадження цих заходів».

Напередодні Дня Незалежності, 23 серпня, представники духовенства освятять державні прапори.

«В Тернополі, в містах обласного значення, районних центрах області 23 серпня підніматимуть державні прапори. Це прапори, які привезли із зони АТО наші бійці. Після їх освячення ми вшануємо хвилиною мовчання захисників держави, які віддали своє життя під час бойових дій на Сході країни», - додав Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: рќРѕРІС– ...
Наступна новина: У Луцьку автомобіль ...

КОМЕНТАРІ