У Рівненській області рятувальники провели з громадянами профілактичні бесіди з правил безпечної поведінки у лісі та на воді

У Рівненській області рятувальники провели з громадянами профілактичні бесіди з правил безпечної поведінки у лісі та на воді

18.08.15 10:08 0 599
16 серпня рятувальниками Рокитнівського району було здійснено рейдове відпрацювання поблизу водних об’єктів та лісових масивів на території сіл Старики та Осницьк Рокитнівського району.

Під час рейду фахівці Служби порятунку нагадали людям про небезпеку розведення відкритого вогню у лісах та правила безпечної поведінки на воді.

«Щоб не допустити лісової пожежі треба перш за все вибрати безпечне місце для розведення багаття та ретельно обкопати його. Не слід кидати непогашені недопалки цигарок, а розводити вогнища дозволяється лише в безвітряну погоду під постійним наглядом. Збираючись додому, не забувайте ретельно залити вогонь водою або закидати його піском! - наголошували фахівці ДСНС. - У разі виникнення пожежі необхідно зателефонувати за номером «101». До прибуття пожежно-рятувальних підрозділів гасити пожежу можна тільки низову збиваючи полум’я гілками листяних порід дерев, заливаючи водою чи засипаючи ґрунтом».

«Не лізьте у воду в незнайомому для вас місці, уникайте води із швидкою течією, не заходьте у воду напідпитку, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. Особливо слідкуйте за дітьми: їхня поведінка у воді не передбачувана!», - зауважували рятувальники.

Також, рятувальники вручали відпочиваючим тематичні листівки з основними правилами безпечної поведінки у літній період.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: Чернівці: Кількість ...

КОМЕНТАРІ