На Вінниччині розпочато сівбу озимих культур під урожай 2016 року (+фото)

На Вінниччині розпочато сівбу озимих культур під урожай 2016 року (+фото)

19.08.15 12:02 0 655
Під головуванням першого заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослава Краснопольського відбулася Всеукраїнська селекторна нарада, в ході якої розглядалося питання посівної кампанії озимих культур під урожай майбутнього року та її матеріально-технічного забезпечення.

У Вінницькій студії Укртелекому на селекторній нараді були присутні директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик та керівники профільних установ та організацій області.

За словами Миколи Неїлика, нині агроформування області закладають основу під урожай наступного року. Всього озимі зернові під урожай 2016 року планується посіяти на площі 370 тис. га та озимий ріпак - 72 тис. га.

«На аграрії мають проблеми з підготовкою грунту під урожай наступного року. Надмірне пересихання поверхні ґрунту унеможливлює якісне мульчування її дисковими боронами та оранку, що значно посилює втрати вологи з нижніх горизонтів. На вчорашній день підготовлено ґрунту на 65 відсотках прогнозованих площ озимих зернових, в тому числі біля 93 відсотків під посів озимого ріпаку» – зазначив посадовець.

Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації наголосив, що для області вже настали оптимальні строки посіву озимого ріпаку, вже посіяно на 6,3 тис. га (8,7%).

«Щодо матеріально-технічного забезпечення аграріїв для проведення посіву озимих культур під урожай 2016 року, то для цього в області є достатня кількість ґрунтообробної та посівної техніки і паливно-мастильних матеріалів.

Аграрії закупляють мінеральні добрива. Їх закуплено 42 % до розрахункової потреби. В необхідних обсягах сільгоспвиробники забезпечені насінням озимих зернових культур та ріпаку. На сьогоднішній день в області проблемних питань по ресурсному забезпеченню посіву озимих культур під урожай майбутнього року не має» - зазначив Микола Неїлик.

Крім того, Микола Неїлик розповів, що на Вінниччині зернові та зернобобові (без кукурудзи) обмолочено на 98 % площ, намолочено 2303,1 тис. тонн зерна, середня урожайність – 45,4 ц/га.Гречку зібрано на 16,1 % площ, урожайність становить 11 ц\га. Аграрії розпочали збирання проса та сої.

Нагадаємо, в області завершено збирання ранніх зернових. Незважаючи на засуху, Вінниччина в поточному році має біля 2,3 тис. тонн зерна ранньої групи.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Призначено керівника ДАІ ...

КОМЕНТАРІ