Вінничина: баланс зовнішньої торгівлі області стабільно залишається позитивним

Вінничина: баланс зовнішньої торгівлі області стабільно залишається позитивним

19.08.15 15:49 0 669
За даними Головного управління статистики обсяги експорту товарів за І півріччя 2015 року становили 338 млн.дол. США, а імпорту – 137 млн.дол. Загальнообласні обсяги експорту, в порівнянні з І півріччям 2014 року, залишились на рівні, а імпорту – зменшились на 31%. Проте має місце значне зростання обсягів експорту по Бершадському, Жмеринському, Липовецькому, Немирівському, Оратівському, Хмільницькому, Чернівецькому і Чечельницькому районах, а імпорту – по м. Ладижину та Гайсинському, Крижопільському і Погребищенському районах.

Баланс зовнішньої торгівлі стабільно продовжує залишатись позитивним і становить 201 млн.дол., що засвідчує перевагу експортних операцій над імпортними. Суб'єктами господарювання області експортовано товарів у два з половиною раза більше, ніж імпортовано. Найбільше перевищення експорту над імпортом має місце по містах Вінниці, Жмеринці та Козятину і Барському, Бершадському, Вінницькому, Жмеринському, Іллінецькому, Козятинському, Крижопільському, Липовецькому, Літинському, Піщанському, Теплицькому, Тиврівському, Томашпільському, Тростянецькому, Тульчинському, Хмільницькому та Чечельницькому районах. А в Мурованокуриловецькому, Могилів-Подільському, Оратівському, Чернівецькому та Ямпільському районах мали місце тільки експортні поставки.

Зовнішньоторговельні операції з товарами суб'єкти господарювання області здійснювали з партнерами із 103 країн світу. В експорті товарів значні обсяги належать Російській Федерації (32 млн.дол. США), Білорусі (31 млн.дол.), Китаю (28 млн.дол.), Польщі (27 млн.дол.), Іспанії (19 млн.дол.), Туреччині (17 млн.дол.) та Єгипту (15 млн.дол.). В імпортних надходженнях найбільші обсяги припадають на Німеччину та Польщу (по 16 млн.дол.), Білорусь та Російську Федерацію (по 15 млн.дол.), Китай (14 млн.дол.), Італію (9 млн.дол.) та Румунію (6 млн.дол.).

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницькі борці з ...
Наступна новина: 23 серпня відбудеться ...

КОМЕНТАРІ