На Хмельниччині рятувальники ліквідували загорання торфу

На Хмельниччині рятувальники ліквідували загорання торфу

19.08.15 12:48 0 770
17 серпня о 13:02 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС у Хмельницькій області надійшло повідомлення про те, що в с. Масівці Хмельницького району виникло горіння торфу на відкритій території.

Негайно до місця виклику прибули рятувальники 25 державного пожежно-рятувального поста ст. Богданівці та вогнеборці місцевої пожежної команди с. Масівці, які пожежу площею 500 кв. м локалізували о 13:18, ліквідували о 13:29. До ліквідації пожежі були задіяні: техніка, пристосована для підвезення води, та трактор місцевого жителя.

Нещасних випадків на пожежі не було.

Ймовірна причина пожежі – самозаймання торфу.

Торф має здатність залягати на глибині до десяти метрів від поверхні землі, а отже, горіння може тривати, не привертаючи до себе уваги, впродовж тривалого часу. Головне управління ДСНС України у Хмельницькій області закликає населення бути обережним та не перебувати поряд з небезпечними місцями, адже торф'яні пожежі створюють небезпеку провалу в прогорілий ґрунт людей і техніки. Торф повільно прогорає на всю глибину залягання, яка може досягати 6-8 і більше метрів. У цих ділянках після вигорання зберігається висока температура, тому людина, провалившись, може загинути.

Саме тому Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до громадян з проханням не провокувати пожежі в екосистемах, лісових масивах та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині відбувся ...
Наступна новина: За ініціативи депутата ...

КОМЕНТАРІ