Сергій Квіт: З 1 вересня очікується зміни в організації навчального процесу вищої школі

Сергій Квіт: З 1 вересня очікується зміни в організації навчального процесу вищої школі

20.08.15 09:51 0 542
Як зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Квіт, вже рік триває імплементація нового закону «Про вищу освіту». Відповідно до нового закону закінчується узгодження постанови, якою регламентуватиметься порядок відкриття рахунків університетів у банках. Таким чином, університети набудуть фінансової автономії.

За словами Сергія Квіта, з 1 вересня очікується зміни в організації навчального процесу вищої школі. «Ми запроваджуємо академічну автономію, тому створення освітніх програм – це справа самого університету. Університет може створити такі освітні програми, яких немає в інших вишах»,- підкреслив Сергій Квіт.

Цього навчального року в багатьох університетах кількість годин навантаження на викладача буде зменшено з 900 до 600 годин на рік. Викладачі матимуть час займатися своїми науковими роботами, друкуватися, їздити на наукові конференції тощо. В свою чергу, це зменшить аудиторне навантаження на студентів, які самостійно обиратимуть значну кількість курсів. Студент матиме менше аудиторного навантаження, а отже більше часу для самостійної роботи. «Студент стає відповідальним за формат дизайну свого навчання», - підкреслив Сергій Квіт.

Міністр також зазначив, що реформа середньої освіти не може відбуватися без збільшення зарплати вчителям. « немає можливості підвищити зарплату вчителям, бо йде війна. Можливо це вдасться зробити в наступному році», - пояснив Сергій Квіт.

Стосовно стану підготовки підручників до нового навчального року Міністр повідомив, що Верховна Рада і Уряд знайшли кошти на друк підручників. « у нас є видавництва, які перемогли в конкурсі. Вони роблять макети, друкують підручники. Сподіваюся, що до початку навчального року підручники будуть на шкільних партах», - підсумував Сергій Квіт.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ