Валерій Коровій: «Обласна влада робитиме все можливе для підтримки соціальних та культурно-просвітницький проектів релігійних організацій та національно-культурних товариств» (+фото)

Валерій Коровій: «Обласна влада робитиме все можливе для підтримки соціальних та культурно-просвітницький проектів релігійних організацій та національно-культурних товариств» (+фото)

20.08.15 10:53 0 539
Напередодні великого національного свята – Дня Незалежності України, за ініціативи голови обласної державної адміністрації, 18 серпня 2015 року, відбулося розширене засідання Ради церков і релігійних організацій та Ради національно-культурних товариств.

Участь у засіданні взяли: директор Департаменту у справах релігій та національностей Андрій Юраш, представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, представники ОБСЄ\БДІПЛ, міжнародні експерти та працівники районних державних адміністрацій та міст обласного значення, на яких покладено обов'язки забезпечення реалізації державно-церковної та міжнаціональної політики, міжнародні і вітчизняні експерти з питань свободи релігій та переконань.

Під час засідання Валерій Коровій проінформував про стан реалізації в Україні та на теренах області соціально-економічної реформи, акцентував увагу на плідній співпраці органів державної влади з релігійними організаціями та національно-культурними товариствами, подякував за велику підтримку особливо у важкий для держави час.

«Вірю, що спільними зусиллями та з Божою поміччю ми подолаємо всі виклики, які стали нині перед українським народом, зуміємо відстояти найцінніше – нашу державу,- наголосив голова облдержадміністрації. - В свою чергу, хочу запевнити, що обласна державна адміністрація робитиме все можливе для підтримки соціальних та культурно-просвітницький проектів релігійних організацій та національно-культурних товариств і забезпечуватиме конституційні права кожного громадянина нашої області незалежно від расової, національної та релігійної приналежності».

Зазначимо, що на території області зареєстровано 78 національно-культурних товариств, які тісно переплелися з історією нашого краю і українського народу. Разом з тим, національні спільноти популяризують свою культуру, звичаї та традиції через проведення освітніх та культурно-мистецьких заходів.

Обласною державною адміністрацією та обласною радою прийнято рішення про надання приміщення для створення Центру національно-культурних товариств Вінниччини.

Директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України зосередив увагу на консолідуючій позиції усіх представників церков і релігійних організацій: «Протягом усього кризового періоду ви демонструєте єдність, зберігаєте мир і порозуміння в релігійному та національному середовищі, що безперечно є прикладом для всього українського суспільства».

На завершення зустрічі Валерій Коровій привітав усіх присутніх з наступаючим святом Дня Незалежності України та запросив долучитися до святкових заходів 23 серпня – Дня державного прапора України та 24 серпня – Дня Незалежності України.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ