У Львові відкриють виставку графічних робіт Галини Хорунжої

У Львові відкриють виставку графічних робіт Галини Хорунжої

20.08.15 09:58 0 579
19 серпня о 16:00 год. в галереї просто неба «Щось цікаве» відбудеться відкриття персональної виставки графічних робіт Галини Хорунжої.

На виставці представлено близько 20 графічних робіт, виконаних у техніках офорту, лінориту, монотипії. Роботи об’єднані ідеєю символічного осмислення світу: великого і малого, речей та просторів, – повідомляє арт-центр «Щось цікаве».

Відтворюючи ціле в частковому, реконструюючи повноту Всесвіту і людського універсуму, акцентуючи трансцендентність краси й її присутність в повсякденні, художниця опирається на складні культурні паралелі, творчість північноєвропейських графіків XVI–XVII ст. Вона вивчає формотворчі експерименти прибалтійських та українських митців другої половини ХХ ст., візуалізує рефлексії швейцарського письменника Філіппа Жакоте, за словами якого «образи не можуть замінити реальність, їхнє завдання – показати, як ця реальність розкривається і впускає нас у себе.

Оглянути графічні твори Галини Хорунжої можна до 1 вересня 2015 року. Галерея просто неба «Щось цікаве» розрташована за адресою: м.Львів, пл. Ринок,13 (двір), працює щодня з 10 по 20 год.

Довідка.

Галина Хорунжа народилась 1986 р. Навчалась у Львівській національній академії мистецтв на факультеті Історії і теорії мистецтва.

Зараз викладає на кафедрі історії і теорії мистецтва у Львівській національній академії мистецтв. Працює у графічних та живописних техніках. Роботи зберігаються у приватних та музейних колекціях в Україні, Польщі, Росії, Німеччині, Китаї, США та Японії.

За період діяльності – 3 персональні виставки та участь у понад 20 колективних виставках. 2006 – «Чорнобиль 20 років потому» (Національний університет «Львівська політехніка») 2007 – «Передчуття нового» (Музей Ідей, м. Львів) 2009 – «Мистецький ужинок» (Львівський палац мистецтв) 2013 – «Буденне: хліб, сіль, вино» (Львівська національна галерея мистецтв ім.Б.Г.Возницького, Музей «Жовківський замок») 2014 – проект «Еволюція» (Мистецький центр «Галерея Ілько», м. Ужгород); «Без куратора» (Галерея Коридор, м.Ужгород.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області в ...

КОМЕНТАРІ