Волинська область: питання екологічної безпеки краю безпеки розлянуті на обласній комісії ТЕб та НС

Волинська область: питання екологічної безпеки краю безпеки розлянуті на обласній комісії ТЕб та НС

20.08.15 11:04 0 545
18 серпня у Волинській облдержадміністрації відбулося оперативне засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Волинської області, де розглядалося питання щодо протипожежного захисту природних екосистем в пожежонебезпечний період 2015 року.

Засідання проходило в режимі прямого відеозв’язку з головами постійних комісій районів області, де на даний час утворилася найбільша пожежонебезпечна ситуація із виникненням загорань торфовищ, лісів та лісосмуг. На засіданні виступив начальник управління ДСНС області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук, який зазначив, що з метою запобігання спалювання сухої рослинності та виникнення пожеж в екосистемах управлінням ДСНС України у Волинській області організовано та проводяться спільні рейдові перевірки населених пунктів. За результатами яких по кожному факту пожежі сухої рослинності управлінням інформується Державна екологічна інспекція у Волинській області, яка у відповідності до чинного законодавства має право притягувати до адміністративної відповідальності порушників за статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Загалом за результатами проведення спільних рейдів 60 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. По всіх випадках пожеж в екосистемах матеріали направляються до місцевих підрозділів УМВС в області для подальшого проведення слідчих дій та прийняття відповідних рішень.

У ході засідання було розглянуто питання щодо дій місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, пов’язані із запобіганням виникнення пожеж у природних екосистемах в пожежонебезпечний період, а також оперативного реагування на них.

Окрім цього, обговорювалася складна пожежна ситуація у декількох районах волинського краю, шляхи її вирішення.

Також під час засідання наголошувалося про необхідність посилення спостереження за лісовими масивами, вжиття заходів щодо організації рейдів та патрулювання, посилення роз’яснювальної роботи серед населення, у тому числі через засоби масової інформації щодо недопущення випалювання громадянами сухої трави, залишків рослинності та побутових відходів громадянами.

Разом з тим, головам постійних комісій районів області було поставлено завдання щодо забезпечення дотримання тимчасових обмежень на відвідування громадянами лісів та в’їздів до них автотранспортних засобів у період встановлення високого та надзвичайно високого класів пожежної небезпеки. Зобов’язати власників земельних ділянок населених пунктів утримувати в безпечному протипожежному стані територій та вживати вичерпних заходів щодо запобігання виникнення пожеж та їх своєчасного гасіння на початковому етапі.

Тому, з метою запобігання нових випадків масштабних пожеж на торф’яниках і в лісах, кожен громадянин повинен суворо дотримуватись правил пожежної безпеки в екосистемах та в побуті. Пам’ятайте, що спалювання сухої рослинності, післяжнивних залишків та розведення багать на торф’яниках – це не тільки порушення правил пожежної безпеки, а й злочин проти природи.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відкрили ...
Наступна новина: Вінничина: департамент ...

КОМЕНТАРІ